Odvikavanje od pušenja

Metod je jednostavan, deluje odmah i za stalno, efikasan i kod teških pušača, bez šok terapije, ne goji.

Da li možete da zamislite kako se osećao grof Monte Kristo kada je konačno pobegao iz zatvora? Tako sam se ja osećao kada sam pobegao iz nikotinske zamke. Tako se osećaju milioni bivših pušača koji su koristili moju metodu. Do kraja ove knjige tako ćete se Vi osećati. Jer, konačno postoji magični lek koji su svi pušači želeli: odmah deluje, za stalno, jednako efikasan i kod teških pušača, bez krize pri prestanku, nije potrebna moć volje, bez šok terapije, bez ikakvih pomagala sa strane, ne goji. Svaki pušač želi da prestane da puši i svakom pušaču je lako i prijatno da prestane. Samo strah sprečava pušače da pokušaju da prestanu. Najveći dobitak je osloboditi se tog straha. Ali, nećete se osloboditi tog straha dok ne završite s ovom knjigom.

Ovo, između ostalog, u predgovoru knjige pod nazivom „Lak način da ostavite pušenje” ističe autor Alen Kar, a ovaj, inače, svetski bestseler se u izdanju izdavačke kuće Mono&Manana upravo pojavio kod nas.

Nadam se da će ova knjiga, reči su Alena Kara, pomoći da se milioni ljudi oslobode zavisnosti od pušenja koja je do sada odnela više života nego svi ratovi sveta zajedno. Pušenje je, uz nuklearno oružje, najveći skandal našeg društva. A u finalnom upozorenju u knjizi se ističe: Sada možete da uživate u ostatku svog života kao nepušač. Zapamtite, „samo jedna cigareta” ne postoji. Nikada ne sumnjajte u svoju odluku, Vi znate da ste doneli pravu.  

Alen Kar je bio veoma uspešan biznismen i to što je pušio 100 cigareta na dan vodilo ga je u očaj. Onda je posle 30 godina i bezbroj neuspelih pokušaja otkrio ono što je čitav svet čekao – lak način da prestane da puši. (The Easy way to stop Smoking).

Iako mu je namera bila da da se reši sopstvene zavisnosti, efektnost njegovog pristupa ga je ubedila da bi taj metod mogao i drugima da pomogne. Napustio je svoj dotadašnji posao i krenuo u misiju spasavanja pušača širom sveta. Ohrabren neverovatnim uspehom EASY WAY metode Alen Kar je osnovao lanac klinika (50-ak širom sveta) koje nose njegovo ime, a njegova metoda je u svetu priznata kao najbolja metoda za ostavljanje pušenja.

Bez duvana za 5 sati

Posle petočasovne terapije više nikada nećete, tvrde stručnjaci, posegnuti za cigaretom. Jer, Alen Kar centar za lako odvikavanje od pušenja, koji je nedavno otvoren u Beogradu, doneo je jedinstven metod za oslobađanje od zavisnosti od cigareta.

Metod je nastao 1983. godine. Alen Kar koji je bio strastveni i u pravom smislu reči težak pušač shvatio je da je veoma lako osloboditi se ove zavisnosti, s obzirom da su simptomi fizičke nikotinske apstinencijalne krize blagi.

Upravo iluzija da su ti simptomi teški predstavlja razlog zbog koga mnogi pušači ne uspevaju da ostave cigarete, a periodi apstinencije praćeni su osećanjem da im je nešto uskraćeno. Metod lakog ostavljanja pušenja se sprovodi na petočasovnim terapijama –seansama u grupama od 15 ljudi, on je jednostavno rečeno, kombinacija kognitivne terapije, terapije rečima, neke vrste blage „hipnoze” i vežbi relaksacije na kraju tretmana u kome sledi ritualno pušenje poslednje cigarete. Za većinu pušača dovoljna je jedna terapija, dok su za one kojima je potrebno više vremena obezbeđene dve dodatne dvoipočasovne terapije. U slučaju neuspeha garantuje se potpuni povraćaj novca (cena terapije je oko 300 evra).

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde