Zeleni čaj i vaše zdravlje


Zeleni čaj se koristiti kao topli i hladni napitak, kao losion za kožu, sastavni je deo vitaminskih tableta.

U narodima i kulturama van evropskog kontinenta već vekovima se konzumira zeleni čaj. Mi, Evropljani, tek smo nedavno počeli da razumemo prednosti koje ovaj čaj pruža zdravlju i lepoti.

Njegove osnovne prednosti odnose se zdravlje i njegovu prevenciju, on pomaže kod gubitka težine i usporava starenje.
 

Ekstrakt zelenog čaja

 

Veoma je bogat antioksidansima koji štite od štetnih slobodnih radikala u telu. Ovi slobodni radikali čine da telo ubrzano stari, a mogu uzrokovati rak i srčana oboljenja.

Studije su pokazale da je zeleni čaj visoko efikasan u snižavanju holesterola, smanjenju šansi od dobijanja raka, srčanih oboljenja, kao i artritisa.
 

Udeo zelenog čaja u dijetama

 

Pored čišćenja organizma od štetnih toksina, zeleni čaj ubrzava metabolizam i pomaže u sagorevanju kalorija i masti. Kako sadrži manji nivo kofeina od nekih drugih napitaka, dobar je i za oksidaciju masti putem obezbeđivanja više energije.

Večno mladi uz zeleni čaj

 

Razna zagađenje, izlaganje suncu, pušenje i neprikladne dijete ostavljaju trag na ljudskom telu, naročito koži, što doprinosi da ona ubrzano stari.

Mnogi kozmetički proizvodi u svojoj osnovi imaju ekstrakt zelenog čaja jer se on samostalno ne može koristiti za piling kože na prirodan način, za hidrataciju kože, ali i za smanjenje dužine i dubine bora.

Zeleni čaj je izuzetno koristan i ukoliko želite da vam osmeh bude veoma lep. Čaj sadrži prirodni fluorid pa tako može da spreči stvaranje šupljina u zubima.

Naučnici još uvek proučavaju mogućnosti koje zeleni čaj u svojim oblicima može da pruži ljudskom telu. Na globalnom nivou ovaj proizvod postaje sve popularniji kako zbog svojih potencijala za zdravlje čoveka, tako i zbog pristupačnosti i niske cene.

Zato, sledeći put kad krenete u kupovinu nikako ne smete da zaboravite da u korpu ubacite i zeleni čaj ili neki kozmetički proizvod koji ga sadrži.

 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde