Roštilji iz dvorišta su pravo leglo bakterija


Prosečan roštilj iz dvorišta na sebi ima više nego dvostruko više bakterija od WC daske.

Bakterije se nalaze svuda, uprkos silnim sredstvima za čišćenje koja bi trebala neutralisati takve pojave. Danas se WC daska i dalje uzima za mernu jedinicu količine bakterija, a mnogi nisu informisani da više bakterija ima na mobilnom telefonu, tastaturi ili ženskoj torbici.

Ipak, puno više bakterija možemo pronaći na jednom mestu za koje nikada ne bismo posumnjali,  a to je naš dragi roštilj iz dvorišta. Prosečan roštilj u dvorištu ima na sebi neverovatnih 1.7 miliona mikroba po kvadratnom metru, čak 124% više od WC daske.

Naravno, roštilj je na taj način uspešno zaradio titulu najprljavijeg predmeta u dvorištu, a šokantno je to da su uzorci uzeti sa roštilja koji su izgledali vrlo čisto.

Pronađene su i vrlo opasne bakterije poput salmonele, E coli ili listerije, koje će izazvati vrlo ozbiljne probleme sa zdravljem ukoliko uđu u vaš organizam putem mesa koje pečete na roštilju.

Ove rezultate objašnjava podatak da samo 36% ljudi često čisti roštilj, a tek nešto više od četvrtine pošteno izriba sto u dvorištu više od dva puta godišnje.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde