Novi fejslifting bodljikavim nitima

Zatezanje kože određenim nitima je metod poznat dugi niz godina (zlatne, mezo, tri “d” niti). To je metod zatezanja kože unošenjem finih niti u različite slojeve kože. One su napravljene od biorazgradivog materijala i po pravilu se resorbuju za 6-12 meseci. Nakon tog perioda, u koži ostaje fibrozno tkivo kao reakcija na strano telo-niti koje smo ugradili. Upravo taj efekat dovodi do zatezanja kože. 

pre-i-posle-daniel-man-m-d

 Klasične mezo niti
imaju debljinu od 0,1mm. One se uvode u površni sloj kože. Intervencija traje desetak minuta. Uvodjenje niti daje blagu reakciju tkiva. Na taj način se popravlja tonus kože, koža je manje opuštena, jedra i podmlađena. Taj efekat traje oko dve godine. Primenjuju se u predelu lica, vrata, dekoltea, ruku, stomaka i kukova. Uvođenje ovih niti odmah nakon intervencije ne ostavlja nikakve tragove i istog dana se možete vratiti svakodnevnim obavezama. Posle dva dana uobičajena je pojava blagog otoka, crvenila i tačkastih hematoma.

Revolucionarne Happy lift niti

One daju efekat podmladjivanja koji traje duže od 5 godina. Njihova debljina je 0,3mm. Uvode se u subdermalno tkivo. Slično kao i klasične mezo niti, samo intenzivnije - dovode do produkcije fibroblasta i stvaranje novih kolagenih vlakana. Na sebi imaju nežne zareze koji se u tkivu otvaraju kao riblja kost, ostaju i povlače kožu u željenom smeru.

Primenom ovih niti se postiže efekat pravog fejsliftinga i predstavljaju revolucionaran pomak u estetskoj hirurgiji. Veoma dobre rezultate daje u predelu lica i vrata. Intervencija traje 20 minuta a tačkasti hematomi prolaze za nekoliko dana. Puni efekat ove intervencije vidi se nakon 6 nedelja. Efekat ovakvog zatezanja lica traje oko 5 godina dok rezutat prave operacije (fejslifting) traje 10-15 godina. Preporučuje se osobama koje žele jednostavnu proceduru kojom se dobija značajno podmlađivanje, osobama koje nisu motivisane za operaciju i osobama koje žele da poprave svoj izgled, a imaju hronična oboljenja koja su smetnja za opštu anesteziju. Oporavak posle ove procedure je kratak, dva do tri dana koliko stoje flasteri na licu. Za to vreme se preporučuje mirovanje, uzimanje kašaste ili dobro usitnjene hrane, a narednih mesec dana uzdržavanje od težih fizičkih poslova i vežbanja.


happy-lift-celo
happy-lift-lica
happy-lift-vrat
Happy lift čelo
Happy lift lice
Happy lift vrat


Bocca (ital.usne) je potpuno novi pristup povećanja usana na prirodan način, uvođenjem već opisane bodljikave niti koja je biorazgradiva i gde je efekat trajan i veoma lep. Ovaj metoda je potpuno sigurna, bodljikava nit je od prirodnog materijala, bez bilo kakvih toksičnih uticaja.

Ukoliko usne povećavate uvođenjem bodljikave niti, ne postoji mogućnost pojave komplikacija koje se inače javljaju kad su trajni fileri u pitanju a to su: asimetrija, granulomi i promena položaja implanta koji padaju na najnižu tačku usana. 


Želite da zakažete plastičnu operaciju?


 Zakažite pregled


Podeli tekst:

Dr Vesna Rakić je plastični hirurg sa preko 10.000 operacija tumora kože i ostalih operacija u svom iskustvu. U Kliničkom Centru Srbije je radila od 2001. do 2016. godine, nakon toga je osnovala privatnu praksu Estetika...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Dragica 12.06.2020

    Čula sam za vašu kliniku, i to sve najbolje... nadam se da ćemo se vidjet uskoro 😘


  2. Anja 13.11.2019

    Hmm...zvuči primamljivo, ali fejslifting je za mene preozbiljna akcija. Ja biram proverene metode, u klinikama sa licenciranim i iskusnim doktorima. Naravno, pre toga bi trebalo skupiti neku paricu.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde