Anticelulit terapija eteričnim uljima


Tretman borbe protiv celulita može trajati od nekoliko nedelja do nekoliko meseci.
Eterična i biljna ulja koja se nalaze u aromaterapijskim proizvodima efikasno deluju na podsticanje cirkulacije krvi i limfe, izbacivanje toksina i viška tečnosti iz tela. Masaža koja se koristi kod primene takvih preparata, dodatno doprinosi postizanju rezultata. Pokreti anticelulitne masaže nalik su onima kod obične masaže, ali moraju biti snažniji kako bi podstakli cirkulaciju u zahvaćenim područjima i time ubrzali pročišćavanje tkiva.

Eterična ulja koja se preporučuju kod lečenja celulita su atlaski i/ili himalajski cedar, čempres, ruzmarin cineol, limun, borovnica, ruža geranija, pačuli, kadulja. Od baznih ulja uobičajeno se koriste kantarionovo, nevenovo, susamovo, ulje makadamije i lešnika. Kombinacija ovih ulja će delovati detoksirajuće, pročišćavajuće, pomoći će u eliminaciji toksina i viška tečnosti iz tela i ujedno će podstaći cirkulaciju i tonizirati kožu.

 

Aromaterapijska uljna mešavina se preporučuje 1 do 2 puta dnevno i to posle tuširanja ili kupke. Svrha ovog tretmana je da etericna-ulja eterična ulja dođu u dublje slojeve kože i deluju na celulit, zato je potpuno pogrešno zamotavati delove tela u foliju ili termo ćebe jer znojenje ima potpuno suprotan efekt - tera ulje van kože. Mešavina se sprema u brzoupijajućim nosivim biljnim uljima lešnika i makadamije.

Uz tretman aromaterapijskim proizvodima, preporučuje se više kretanja, posebno fizička aktivnost koja poboljšava mišićni tonus i cirkulaciju kao što je aerobno vežbanje (hodanje, šetnja, trčanje, planinarenje...), prilagođena ishrana koja uključuje mnogo svežeg voća i povrća, vlaknastih namirnica, ribu i belo meso, dovoljno tečnosti. Vrlo je bitno unositi dovoljnu količinu tečnosti u organizam, što podrazumeva minimalno 2 litra dnevno (vode, čajeva, nezašećerenih prirodnih sokova).

Nakon postizanja željenih rezultata, stanje se može održavati tokom dužeg vremenskog perioda pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću. Jednom godišnje treba pregledati da li se celulit počeo vraćati i preduzeti neophodne mere na vreme. Najčešće neće biti potrebno ponavljati celokupni tretman, već samo nekoliko da se podstakne cirkulacija, uz utrljavanje smese eteričnih ulja na kritična područja.
Pogledajte sva pitanja i odgovore u vezi sa celulitom.

 


Podeli tekst:

Autor Dr Aleksandar Marković

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde