Ona i on različito doživljavaju neverstvo

Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da muškarce više uznemirava seksualno neverstvo, dok žene teže podnose emocionalno neverstvo, prenosi časopis "Sajens".

Psiholozi Monika T. Vajti i Laura Li-Kvigli sa Kraljevskog Univerziteta u Belfastu, u Severnoj Irskoj, anketirale su 112 studenata završnih godina i postavile im pitanja o seksualnom i emocionalnom neverstvu - u stvarnosti ali i na Internetu.

Kad im je ostavljena sloboda izbora, muškarci su gotovo listom odgovorili da "teško mogu da prihvate seksualno neverstvo" dok su njihove koleginice najčešće izjavile da ih "izuzetno pogađa emocinalno neverstvo".
Uz to, "muškarci su skloniji da veruju da se žene na seksualnu prevaru odlučuju kad se zaljube" dok žene veruju da muškarci "uleću u seksualnu vezu radi samog seksa, bez emotivnog vezivanja za drugu partnerku", zaključile su Vajtijeva i Li-Kvigli.

U anketi, međutim, nije utvrđeno da muškarci i žene veruju da takozvani " sajber seks" nagoveštava da je osoba koja ga "upražnjava" takođe zaljubljena, ili da biti " on-lajn zaljubljen" implicira da upražnjava "sajber seks", kažu istraživači.

"Imajući u vidu erotske i seksi novotarije na internetu, još uvek nisu striktno utvrđena pravila šta je prihvatljivo kad je reč o 'on-lajn vezama'. Naši rezultati podržavaju društveno uslovljeni model koji prikazuje da su društvene promene uslovile da muškarci i žene različito misle o seksu i ljubavi", zaključuju su britanske naučnice.
Onlajn ljubav je u porastu, a verovatnoća da se bračni partner upozna na poslu ili zabavi se smanjila. Stručnjaci tvrde i da poznanstvo na vebu četiri puta povećava verovatnoću da neko stupi u seksualni kontakt s nepoznatim licem.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde