Žene glasaju za ljubav, muškarci za seks

Naučna istraživanja pokazuju da postoje bitne razlike između muškaraca i žena ne samo u fizičkoj snazi nego i u brojnim psihološkim i neuropsihološkim funkcijama kao što su percepcija, kognicija i afektivitet. Muškarci u proseku imaju oštriji vid, u manjoj meri su od većina žena osetljiviji na ekstremnu hladnoću, imaju brže reakciono vreme i snalažljiviji su u prostoru. Žene, s druge strane, od većine muškaraca bolje vide u mraku, osetljivije su na dodir po celom telu, imaju oštriji sluh i izraženiju manuelnu sposobnost. Muškarci su agresivniji, emocionalno hladniji i iskazuju veću sposobnost rešavanja matematičkih zadataka u odnosu na većinu žena. Žene su, za uzvrat, emocionalnije, superiornije u govoru i tečnije čitaju od većine muškaraca.

Muškarci i žene bitno se razlikuju kada je reč o doživljavanju ljubavi i seksa

Muškarci "glasaju" za seks, a žene za ljubav - sažet je zaključak istraživanja na ovu temu. Pokazalo se da preko polovine žena koje su u ljubavnoj idili sa nekim muškarcem, "spavaju" isključivo sa tim muškarcem. Nasuprot tome, zanemarljivi broj žena u vreme velike ljubavi sa muškarcem zastupa filozofiju "da je ljubav ljubav, a seks nesto potpuno drugo". Kada žene vole, dakle, one vole!

Ljubavni zanos prema jednoj osobi ne sprečava trećinu muškarca da svoju ljubljenu "varaju" sa drugim ženama. Muškarci, dakle, bar prema ovim istraživanjima, kada vole - vole, ali i varaju. Ako su za žene ljubav i seks jedno za muškarce su ljubav i seks potpuno odvojene stvari.

Većina muškaraca nepotrebno troši snagu mučeći se sumnjama o vernosti svoje voljene

Najveći broj zaljubljenih žena su verne. Da li žene, s druge strane, mogu da izbegnu ljubavnu torturu sumnji u vernost svog muškarca? Ljubomora je kamen spoticanja. Kako da znaju da ljubljeni samo njih ne ljube, bez obzira što, hladno i bez strasti, rasipaju svoju "jeftinu robu" drugim ženama? Ključna reč je "ako". Biće sigurna, dakle, da je muškarac ne voli ako ga često zamara njeno prisustvo! Ako dalje, nije u stanju i u dobroj kondiciji da satima ćaska sa svojom voljenom. Ako primećuje njene fizičke (i intelektualne) mane. Ako prihvata tuđe primedbe o njenoj nesavršenosti. Ako je ne obasipa neumerenim komplimentima i, još sigurnije, sitnim i krupnijim poklonima. Ako majku, oca, prijatelje, komšiluk i "ceo svet" ne pretpostavlja voljenoj osobi. Ako se duri što je "boli glava", kada mu je baš stalo. I na kraju, ako joj kaže da je voli, a, pri tome, laže!

Bez obzira na to ko koga voli a ko koga laže, jedno je ljubav, a drugo je seks

Očekivalo bi se da ljubavni parovi u većoj meri uživaju u seksu od onih koji vode ljubav i odlaze u krevet iz sopstvenih razloga. Tako je sa većinom žena, ali ne i sa muškarcima. U proseku dve trećine žena izjavljuje da im je seks sa partnerom kojeg vole nešto najbolje u životu. Takve izjave dalo je samo polovina ispitivanih muškaraca. Pitanje je koliko i ovoj polovini muškaraca treba verovati.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Pricanakvadrat 15.09.2011

    Pa sad, kako kad: ) najlepse ljubavne price na sajtu


  2. Drag 26.07.2009

    I ja, takodje.


  3. Tomin 05.05.2009

    Ja uvek glasam za ljubav!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde