Seksualna moć je u vama

Obimna seksološka literatura sledeća tri pitanja često stavlja na vrh svojih tema:

1. Da li je masturbacija muškarca, uz redovne seksualne odnose sa suprugom, pouzdan znak da je njegova ljubav prema ženi zatamnela?
2. Da li fantazije o vođenju ljubavi sa nekom drugom osobom tokom koitusa povećavaju seksualino uzbuđenje?
3. Da li dužina penisa od osam santimetara u mlitavom stanju, opravdava kod dotičnog muškarca postojanje "kompleksa malog penisa"?

Evo i odgovora:
1. Ne, naravno. Pojava samo govori o raskoraku potreba seksualnog para.
2. Ne povećava uzbuđenje, naravno, vremenom ga smanjuje jer udaljava dotičnu osobu od partnera ili partnerke.
3. Neopravdan kompleks, naravno. Penis se meri isključivo u čvrstom stanju.

Neznanje košta

Pogrešni odgovori na ova istrgnuta tri pitanja iz obimne seksološke literature ukazuju da nešto nije u redu sa seksualnom inteligencijom ispitanika. Neznanje košta.
1. Smrtno uvređena žena čiji muškarac "masturbira pored nje žive" dovodi ozbiljno u pitanje sopstvenu vezu.
2. Osoba koja tokom koitusa sa jednom osobom, fantaziranjem seksa sa drugom osobom pokušava da podigne nivo uzbuđenja, vremenom razvija seksualnu ravnodušnost prema partneru i partnerki.
3. Iracionalni strah od “malog penisa" sprečava takvu osobu da uđe u seksualnu utakmicu ili je nagoni da nepotrebno troši pare za produženje organa.

Spoznaj sebe seksualno, opšti otvoreno

"Upoznaj samog sebe" jedan je od osnovnih postulata pojma "seksualna inteligencija". Bekstvo od sopstvenih seksualnih fantazija, snova, želja, impulsa, a posebno rigidno održavanje seksualnih predrasuda naučenih u procesu konzervativnog roditeljskog, društvenog i religioznog vaspitanja često plasiranih nekritički (iz mas-medija i jeftinih publikacija), pogubno deluje na zadovoljstvo seksom i posledično na ukupno zadovoljstvo i zadovoljstvo samim životom.

Suočavanje sa opštvenim seksualnim bićem sprečavaju se strahovi od nenormalnosti zasnovani na predrasudama. Pitanja kao što su: da li sam normalan ili normalna ako fantaziram oralni seks, ako mi se gadi oralni seks, ako mogu da doživim orgazam isključivo klitorisnim putem, ako mi je veće zadovoljstvo tokom masturbacije nego za vreme seksualnog akta, kao i bezbroj drugih pitanja ovog tipa, nisu izrazi zadovoljavajuće seksualne inteligencije.

Zadovoljavajuća seksualna inteligencija znači otvoreno opštenje seksualnog para po svim ovim pitanjima. Znači, mora se pružiti mogućnost da osoba partneru ili partnerki otvoreno iskaže sopstvene želje, sposobnost da se drugoj osobi kaže šta osobi prija a šta joj smeta u seksu, zatim da se predlažu maštovite seksualne igre koje će razbiti stereotipni i dosadni obrazac vođenja ljubavi i otvoreno iskažu sva nezadovoljstva koja nisu neposredno vezana za seks, ali se odražavaju na seksualni život para.
Znači, na kraju, sposobnost osobe da teoriju pretvori u slatku praksu.

 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde