Kuhinjica - Torta od tortilja

Torta od tortilja

(za 4 osobe)
Vreme pripreme: 30 minuta

Sastojci:

6 tortilja (500 g)
400 g sira od obranog mleka
150 g praške šunke
150 g kiselih krastavaca
peršun
1 paradajz (150 g)
800 ml čokoladnog mleka
Porcija za odraslu osobu: 500 g
Energetska vrednost porcije: 515 kcal

Priprema: Tortilje zagrejati na toplom tiganju. Sir podeliti u dve činije, pa u jednu staviti sitno sečenu prašku šunku, a u drugu polovinu narendati kisele krastavce. Na tanjir staviti zagrejanu tortilju, premazati je masom sa praškom šunkom, prekriti tankim kriškama paradajza, poklopiti tortiljom i premazati drugom masom. Na fil staviti tortilju. Ovako slaganje ponoviti tako da se dobije još jedna ”torta”. Iseći na četvrtine, dekorisati seckanim peršunom i služiti uz čokoladno mleko.
Napomena: Umerenost je jedno od osnovnih pravila zdrave ishrane. Uživajte u raznovrsnoj hrani, ali neka vaše porcije budu razumne veličine. Ako često jedete van kuće, podelite obrok sa prijateljem!
Savet lekara: Hranljiv obrok koji obiluje visokovrednim belančevinama i kalcijumom, a sadrži malo masti i holesterola. Pogodan za zdrave i fizički aktivne osobe, kao i hronične bolesnike koji mogu podeliti obrok na dve manje porcije.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije


Sadržaj belančevina
33g
25%
Sadržaj ukupnih masti
8g
14%
Sadržaj zasićenih masti
3g

Sadržaj holesterola
29mg

Sadržaj ugljenih hidrata
81g
61%
Sadržaj natrijuma
1,400mg

Sadržaj vlakana
10gPodeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Žana 05.05.2009

    Sjajan predlog za predjelo, svakako nešto drugačije. Ja sam ovu slanu tortu poslužila kao predjelo, svi gosti su bili oduševljeni. Svi su se čudili kako su mi ispale tako tanke korice, nisu verovali da je kupljena tortilja. Preporučujem tortilje za sve vrste slanih torti.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde