Torta mikado sa jagodama

(za 8 parčadi),
Vreme pripreme: 40 min

Sastojci:

100 g ekspandiranog pirinča
200 g čokolade za kuvanje
2 supene kašike ulja
3 dl biljne pavlake
250 g jagoda

Priprema: Otopiti čokoladu na pari sa uljem i u to umešati pirinač. Masu istresti u nauljen kalup za torte i staviti u frižider da se stegne. Ulupati pavlaku i dodati naseckane jagode, a nekoliko jagoda ostaviti za dekoraciju. Preko stegnute čokolade naneti šlag i dekorisati celim jagodama.
Kuhinjica napomena: Crna čokolada se kod nas često zove i čokolada za kuvanje. Čokolada za kuvanje sadrži minimalno 34% kakao delova, kao i šećer, vanilu i soja lecitin. Neprijatelji čokolade su vlaga i povišena temperatura, pa je nemojte čuvati u frižideru već na nekom tamnom i hladnom mestu, na primer u ostavi.
Savet lekara: Ključni sastojak crne čokolade je kakao, koji je bogat gorkim supstancama flavonoidima, teobrominom i kofeinom. To znači da je gorča čokolada zdravija.


Porcija za odraslu osobu: 110 g
Energetska vrednost porcije: 265 kcal

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Sadržaj belančevina 3g 4%
Sadržaj ukupnih masti 16g 50%
Sadržaj zasićenih masti 9g  
Sadržaj holesterola 3mg  
Sadržaj ugljenih hidrata 33g 46%
Sadržaj natrijuma 30mg  
Sadržaj vlakana 2g  

kuhinjica


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. edinka 27.03.2020

    Postovana Minja, prosle sedmice sam Vas gledala na televiyiji i napravili ste biskvit ya tortu, presekli gornji deo, onda idu jagode,isitnjen deo od torte, slag...... Molim Vas, na kojoj stranici imate taj recept. Ne mogu da to pronadjem.Moye li odgovor sto brye. S postovanjem od mene iy Petrovaradina.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde