Dr Stevan Conić

Stomatolog

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Stevan Conić, Stomatolog

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 10

 1. Molim da mi odgovorite da li se fiksira totalna donja proteza? Koliko bi koštalo i gde da se obratim? Unapred zahvalna.

  Odgovoreno: 09. 12. 2016.
  • Dr Stevan Conić

   Poštovana,
   Ukoliko mislite na totalnu mobilnu akrilatnu protezu, fiksiranje vaše postojeće proteze nije moguće. Međutim ukoliko osećate nelagodnost, i preveliko pokretanje proteze, moguće je protezu korigovati, metodom podlaganja, koja nije skupa i ne zahteva puno vremena, a omogućiće znatno bolju adheziju proteze za noseća tkiva. Postoje totalne proteze koje se izrađuju u kombinaciji sa ugrađenim implantima, ali ta procedura je znatno skuplja, i invazivnija u odnosu na predloženu, što se cene tiče, razlikuje se, u zavisnosti iz kog ste dela Srbije, i da li proceduru obavljate u privatnoj ili državnoj ustanovi. 
   Pozdrav

 1. dr Stevan Conić lečenje desni
  Pitanje broj: #65621

  Molim vas radio sam porculanske prednje navlake pre 5. godina, i sad su mi poslednjih pola godine desni natečene, vidno je malo veće crvenilo, kod stomatologa da odem pregled ispod 15. eura nije a to mi se ne daje jer im znam odgovor- ispiranje kamilicom i to je to. Ja sam čuo da takva upala može da utiče na srce pa me interesuje vas savjet i da li da uzmem neki antibiotik, nisam alergičan na pencilin, pa mi vi dajte predlog, hvala. 

  Odgovoreno: 09. 12. 2016.
  • Dr Stevan Conić

   Poštovani,
   Za konkretan savet, potreban je i detaljan klinički pregled, i otkrivanje uzroka same inflamacije desni. Ukoliko je razlog upale anatomo-morfološko nepoklapanje fiksne nadoknade sa nosećim strukturama, možda je potrebna zamena starih fiksnih nadoknada novim, prikladnijim. Takođe, jedan od zahvata koji može trajno rešiti vaš problem, je jedna od brojnih procedura iz parodontalne hirurgije, ali kao što sam nepomenuo, za izbor prave terapije, neophodan je odlazak stomatologu. Antibiotik može dovesti do poboljšanja trenutnog stanja, ali ne i do trajnog rešenja.
   Pozdrav

 1. Da li mi možete reći da li boli postavljanje fiksnog labilijalnog aparata, i kako da prevazidjem komplekse koje imam od metalnih bravica (u dogovoru sa svojim stomatologom ćemo staviti sa spoljne strane i metalne bravice da bi to imalo efekta), inače nije strašno toliko, al ja bih to što pre, pa doktor kaže da je ovo najbolje. Nadam se da ćete mi odgovoriti na poruku i izaći u susret

  Odgovoreno: 09. 12. 2016.
  • Dr Stevan Conić

   Poštovana,
   Sama postavka fiksnog labijalnog aparata nije neprijatna. Na početku terapije možete osetiti blagu napetost u zubima koji nose bravice, ali u najvećem broju slučajeva on nije velikog intenziteta, i prolaznog je karaktera. Samo nošenje fiksnog aparata zahteva promenu nekih navika, kao što je recimo način pranja zuba, ali to će vam, verujem, objasniti i sam doktor koji će intervenciju i izvršiti
   Pozdrav

 1. dr Stevan Conić paradentoza
  Pitanje broj: #64315

  Krvare mi desni kada perem zube, dijagnostikovana mi je paradentoza, propisao mi je kurasept da ispiram i dok ispiram dobro mi je ali posle par dan krene ponovo. Rekao mi je dr. da potrazim pomoć kod paradentologa ali njega nema u mom gradu. Bio sam u Loznici kod privatnog stomatologa paradentologa, snimao desni i on mi je rekao da nije toliko strašno i predložio mi da u gornjoj vilici (sa kojom i imam najviše problema) uradim 8 novih zuba tj. da mi istruže moje (pošto su loši) i da ću sa tim struganjem i novim zubima riješiti paradentozu. Pitam vas da li je to moguće i koje riješenje mi je najbolje? S poštovanjem i unaprijed zahvalan. 

  Odgovoreno: 09. 12. 2016.
  • Dr Stevan Conić

   Poštovani,
   Parodontoza i parodontopatija su bolesti potpornog aparata zuba koje zahtevaju dublja klinička ispitivanja, kako bi se izabrao najbolji terapijski poduhvat, koji bi i doveo do najboljeg efekta kod pojedinca. Međutim, postoji veliki broj manje radikalnih metoda, od samog brušenja zuba, i pravljenja takozvanih "navlaka", koje mogu da uspore ili pak i zaustave dalji napredak bolesti, ukoliko je parodontoza jedini problem vašeg mastikatornog aparata. Ali, kao što sam pomenuo, za odabir prave terapije, potrebno je uraditi detaljan klinički pregled sa uzimanjem kompletne istorije bolesti
   Pozdrav

 1. Postovani, moje dete od 15 meseci nema jos zubice pa me zanima da li je to normalno ili treba da se obratim lekaru.

  Odgovoreno: 09. 12. 2016.
  • Dr Stevan Conić

   Poštovana,
   U najvećem broju slučajeva zubi počinju sa nicanjem oko 6. Meseca, međutim, to nije pravilo kod svakog pojedinačnog slučaja. Iako postoje odstupanja, ne bi bilo loše da posetite vašeg lekara, radi otklanjanja sumnji na postojanje nekih malformacija u razvoju mastikatornog aparata.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 10 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Stevan Conić