Olakšajte bolove u leđima

masazaŠvedska masaža

Ova vrsta masaže se najčešće primenjuje, a njena osnova je opuštanje mišića. Švedska masaža poboljšava protok kiseonika u telu i pomaže izbacivanje toksina iz vašeg organizma. Ona se sprovodi pomoću ulja, gnječenja i pritisaka koji su nekada nežni ili čvrsti, ali najvažnije je da su prijatni.

Masaža vrućim kamenjem

Koristi se švedska masaža kao priprema za masažu sa vrućim kamenjem. Oblutci su grejani, a zatim se polože duž kičme ili na energetskim centrima po telu. Sama tolpota kamena doprinosi opuštanju mišića, što nakon dubokog pritiska terapeuta deluje smirujuće na vaš nervni sistem.

Tajlandska masaža

Ovaj tip masaže će vas opustiti poput joge. Terapeut vas nežno masira koristeći ruke, kolena, noge i stopala. Osetićete se puni energije nakon masaže i sigurno ćete ju probati još koji put.

Akupresura

Akupresura je drevni kineski metod pritiskanja prstima i pružanja pomoći sebi i drugima. Sam naziv akupresura zapadnog je porekla, što u prevodu znači ubadanje, štipkanje i lupkanje prstima ili pomagalima u određene tačke (koje Kinezi nazivaju bunarčići) na telu.

Efekat terapije pritiskom je da unapredi vitalnu energiju i cirkulaciju krvi, da pročisti kanale (prolazi vitalne energije Či), da reguliše Yin i Yang i da ih drži u ravnoteži. Terapeut koji se bavi akupresurom mora imati jaku konstituciju i dobru veštinu pritiskanja, sabijanja, lupkanja i kuckanja tačaka ili stimulativnih linija.

Shiatsu

Shiatsu je japanska tehnika masaže i u prevodu shiatsu znači “pritisak prstima”. Osnova ove tehike se zasniva na uspostavljanju energetske ravnoteže pritiskanjem određenih tačaka na telu prstima ili dlanovima . Ova tehnika masaže je idealna za smanjenje bola, a koristi se i za smanjenje hormona koji izazivaju stres . U ovoj terapiji ne koriste se ulja, a pacijent čak može biti i lako obučen. U praksi terapija se često koristi posle akupunture.

Refleksologija

refleksologijaRefleksologija se sastoji u manipulaciji određenih delova na stopalima i ponekad rukama, sa svrhom dovođenja organizma u homeostazu ili ravnotežu. Prema refleksolozima, različiti delovi stopala odgovaraju određenim organima ili telesnim sistemima i stimulacija odgovarajućeg područja ima svrhu da ukloni energetske blokade za koje se smatra da uzrokuju bolove ili oboljenje u povezanim strukturama. Raspored područja refleksologije na stopalima odražava organizaciju u organizmu u toj meri da su organi s desne strane tela zastupljeni na desnom stopalu, a tako je i sa levom stranom.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde