Aktivnost posle masnog obroka

Rezultati studije nau čnika sa univerziteta u Indijani, otkrili su da fizička aktivnost koja se upražnjava neposredno posle jakog obroka umanjuje rizik od pojave kardiovaskularnih poremećaja.

Studija je obuhvatila veći broj zdravih dvadesetperogodišnjaka koji su naviknuti na obilan doručak sa jajima, kobasicom i pečenim krompirom. Za promenu su, tokom ispitivanja, dobili „zdrav” meni: musli, polumasno mleko, sok od pomorandže.

Kada su testirane osobe nakon masnog obroka džogirale jedan sat, rezultati biohemijske analize krvi bili su bolji nego u vreme kada su se zdravo hranili. To znači da sportske aktivnosti izvanredno utiču na metaboilazam masti i da pravovremenim vežbanjem mogu da se anuliraju efekti „grešnog” obroka.

Bečki stručnjak Hademar Bankhofer objašnjava to činjenicom da krv posle fizičke aktivnosti protiče brže i ne dozvoljava nagomilavanje masnoća u krvnim sudovima.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Sonja 25.04.2010

    Nadam se da je ovo tacno! Skoro sam pocela da primenjujem ovu metodu fizicke aktivnosti nakon obroka, i nadam se da ce uroditi plodom. Naime, nedavno sam prestala da pusim i zelela bih da ostanem na sadasnjoj kilazi. . .


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde