Mlađi i lepši sa vinom

Vino je veliko kozmetičko otkriće, novo oružje protiv starenja, čudesni eliksir zdravlja u maskama i masažama protiv bora i vremena koje nezadrživo prolazi. Tajna vinoterapije, koja stiže direktno iz Francuske, krije se u zrnima grožđa, bogatim polifenolima, sastojcima zbog kojih je i samo vino proglašeno za zdravo piće. Razlog? Povećavaju otpornost krvnih sudova, poboljšavaju mikrocirkulaciju, sprečavaju uništavanje kiselina neophodnih organizmu, štite vlakna elastina i kolagena.

Prvi centri u kojima je isprobana vinoterapija kao kura lepote bili su dvorci-banje u okolini francuskog grada Bordoa. Posle naučnih hemijsko-farmaceutskih analiza, oberučke su je prihvatili i Italijani i u Termama Savonarola, nedaleko od Sasuola, oduševili goste združenim vrlinama lekovitih voda i – vina!

Vinoterapija se sastoji od niza tretmana zasnovanih na istim onim načelima koja se primenjuju u talasoterapiji i balneoterapiji, s jedinom razlikom što se u ovom slučaju koristi grožđe. A ekstrakti iz zrna grožđa pokazali su se efikasnijim čak i od vitamina E, jednog od najmoćnijih boraca u borbi protiv starenja.


Za tretman lica: maska od ekstrakta grožđa koja ubrzava regeneraciju kože i deluje kao antioksidant.

Za masažu: vino „kaberne”, koje uklanja mrtve ćelije i vrši detoksikaciju, pulpa grožđa pomešana s esencijalnim uljima, „sovinjon” i „merlo” za „lifting”.

Veoma su popularne i kupke u vinu: potope vas u toplu vodu, obogaćenu gvožđem, ekstraktima grožđa i esencijalnim uljima. Izlazite posle 20 minuta, lepši od Kleopatre!


U Italiji se za masažu najčešće koriste zrna sorte „lambrusko”, koja zatežu kožu bolje od skalpela i snabdevaju je važnim mineralnim sastojcima.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde