Brokoli pomaže dijabetičarima

Sastojci brokole leče dijabetičare. Podstiču izlučivanje enzima koji štite krvne sudove i istovremeno smanjuju delovanje štetnih molekula koje uzrokuju značajno oštećenje ćelija.

Brokole mogu ublažiti štetni uticaj dijabetesa, što su pokazali rezultati nove studije prof. Paula Thornalleyja sa Univerziteta Warwick. Sastojak brokule sulforafan, koji se do sada povezivao sa prevencijom raka, može poništiti i štetne efekte dijabetesa na krvne sudove srca.

Ovo je vrlo važno otkriće ima li se na umu da dijabetičari imaju 5 puta više šansi da razviju kardiovaskularne bolesti povezane s oštećenim krvnim sudovima.

Američki istraživač dr. Anderson još je ranije utvrdio posebnu dijetu za dijabetičare na bazi brokole. Potrebno je 21 dan svako jutro u litru vode kuvati 300-500 grama brokole pet minuta. Pola dobijene tečnosti popije se na tašte, a druga polovina u večernjim satima. Brokola, posuta čajnom kašičicom cimeta, pojede se za ručak. Kako u postupku nastaju spojevi glikozilati, dolazi do značajnog pada šećera u krvi.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde