Plastičnom operacijom do veće zadnjice

Uvećanje zadnjice podrazumeva hiruršku inserciju implantata u cilju uvećanja ili oblikovanja zadnjice. Na ovaj način oblikovana i uvećana zadnjica ima lep prirodan i poželjan izgled.

Operacija obično traje 2-3 sata. Dužina procedure zavisi od tehnike, mesta ugradnje implantata i tipa anestezije. Implantati mogu biti obli ili forme kapi (drop shape) različitog dizajna i volumena. Gluteus implantati i su tvrđi i drugačijeg oblika nego implantati za dojku.


Anestezija može biti opšta i epiduralna, spinalna. Radi se vertikalni rez iznad sakruma ili dva polukružna reza za svaki mišić posebno prateći liniju pripoja za kristu iliacu. Vertikalni rez je manje upadljiv, a polukružni su vidljiviji, ali je mogućnost eventualne infekcije smanjena i onda ograničena na samo jednu stranu. Postoje 3 mogućnosti za plasiranje glutealnih implantata, a to su iznad, ispod i u sam veliki sedalni mišić (gluteus maximus). Implantat je u samom mišiću i neće se osećati na dodir, neće skliznuti na dole, a izgled zadnjice je prirodan i poželjan.

Uvećanje zadnjice i liposukcija


Podeli tekst:

Dr Sonja Ilić je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije u Beogradu. Stručnjak u primeni mezoterapije u cilju terapije bola.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 18

 1. snezana 16.12.2011

  Ja sam radila povećanje zadnjice i nisam zadovoljna. Nemam ništa lepo o tome da kažem. Prvo to je tako neprirodno posebno se implnti vide kad se klekne. Drugo može doći lako do infekcije, meni se rana posle skidanja konaca otvorila i išla sam na prešivanje rane. Ne preporučujem nikom. Neka radi samo ko mora. Nije isto kao kod grudi, grudi bar prirodno izgledaju i sve je drukcije. Pozdrav svima


 2. Sanja 20.03.2011

  Ja sam spina bifida imam veliki oziljak na samom repu tj nemam rep. . Moram znati da li mogu raditi i sta zbog nerava koji se nwe smeju dotaci. . Hvala vam


 3. danijela 25.01.2010

  Imam silikone u grudima, nisam preterala izgledaju fantasticno. Kao devojka imala sam fantasticne grudi ali posle dvoje dece usledilo je razocarenje. Sada sam opet zadovoljna, zato bih ovaj estetski zahvat preporucila svim nezadovoljnim damama. Zainteresovana sam i za uvecanje zadnjice.


 4. Dobrivoje 08.05.2009

  Eh da samo ove plastične operacije nisu skupe, imao bih najlepšu zadnjicu u gradu!


 5. Gordana 03.05.2009

  Mislila sam da se nikada neću usuditi za ovako nešto, ali moja plastična operacija zadnjice je zakazana za kraj maja. Godinama sam vežbala i imala savršenu zadnjicu, onda sam naglo smršala i moja zadnjica je nestala. Ide leto, pokušavam da je povratim ali sam i dalje ravna kao daska :-(
  zato smatram da je plastična operacija rešenje za mene i da ću njome rešiti svoj problem i osećati se sigurnije


 6. Lidija 10.04.2009

  Drugačije je vama, muškarcima. To su i navike. Eto Darko, vi celoga života trenirate i nemate problema koje mi, žene imamo. Silikoni su zanimljiva tema! Sve hvale za tekstove!


 7. Darko,Dif 10.04.2009

  Ma dajte, bolje bi vam bilo da stavite flaster na usta i krenete na trčanje i u teretane! Svi su okupirani izgledom a niko neće da se malo namuči i vodi zdrav način ishrane i života! Stop silikoni! Bolje se obratite doktor Feel Good-u!!!


 8. Jeka N.S 10.04.2009

  Volela bih da vidim nekoga sa uvećanom i oblikovanom zadnjicom. Zanima me kako to uživo izgleda. . .


 9. Kristina 10.04.2009

  Zanima me da li nakon plastične operacije zadnjice, postoji tretman ishrane, jer ako je nekome zadnjica "slaba tačka", ponovo će doći do gojenja u tom delu tela? Napišite nešto o tome. . .


 10. plastic-surgeon.rs 10.04.2009

  Zadnjica povećana na ovaj način možda ima prirodan izgled dok stojiš, ali kad klekneš - implanti se dobro ocrtavaju. . .


 11. Maca 06.04.2009

  Da li plastična operacija zadnjice zahteva korekciju nakon godinu, dve dana, kao što ima slučajeva sa grudima? Napišite nešto o tome. . . Hvala


 12. Dejan D. 06.04.2009

  Liposukcija je budućnost, kao silikonske grudi i silikonske usne! Medicina se stara  da sve to ima prirodan i poželjan izgled i baš mi je drago da se piše o tome a primećujem i da imate puno posetilaca. Bravo!


 13. Miona 06.04.2009

  Zanima me kakav je higijenski tretman i koliko je bolan nakon intervencije tj. Plastične operacije zadnjce?


 14. Biljana 06.04.2009

  Tekst je odličan! Detaljan i sadržajan! Pohvale dr Sonji!


 15. Sanja, Beograd 04.04.2009

  Uvećanje zadnjice i nije tako loše. Bolje to uvećati, nego grudi, gde ima mlečnih žlezdi i može doći do komplikacija. Ma, treba menjati sve čime ste nezadovoljni! Jedan je život!


 16. Slađa 04.04.2009

  Zanima me na kojoj klinici može da se radi Uvećanje zadnjice? Ako neko ima iskustvo, neka napiše koju reč...


 17. Maja 04.04.2009

  Ne znam šta imate protiv, silikoni su u modi ! Čitav svet tako funkcioniše, mi čak i kasnimo. Ja glasam za silikone!


 18. Jovan 04.04.2009

  Ajde silikonske grudi i usne ali sada i uvećanje zadnjice!!!! Kuda ide ovaj svet...


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde