Plastična operacija lica- oblikovanje obraza

Zaravnjene kosti lica mogu učiniti izgled lica disbalansnim, nos može izgledati veći nego što jeste a brada manja. Ugrađivanjem implantata u predelu obraza mogu se postići harmonične crte lica, ali njih će u osnovi uvek određivati njihova urođena forma.
Ova plastična operacija traje od 45 minuta do sat i po. Zahvat se vrši ambulantno, pod lokalnom anestezijom. Pravi se mali rez unutar usne šupljine ili ispod brade, pravi se mali džep u koji se postavlja implantat. Implantat je najčešće silikonski ali može biti i od nekog drugog materijala. Implantat se postavlja direktno na vezivno tkivo sa kojim dobro srasta i integrira  se harmonično sa licem. Posle uspele operacije spoljašnji ožiljci nisu vidljivi, a takođe ni implantat nije ni vidljiv ni opipljiv.

Posle izvršene korekture, obrazi se fiksiraju zavojem. Operisani  delovi lica nekoliko dana su otečeni, mogu se javiti bolovi i otežano je žvakanje, pa je neophodna ishrana kašastom i tečnom hranom narednih nekoliko dana. Nekoliko dana nakon operativnog zahvata se mogu ordinirati analgetici.

Podeli tekst:

Dr Sonja Ilić je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije u Beogradu. Stručnjak u primeni mezoterapije u cilju terapije bola.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Todorka 08.05.2009

    Kao malenu su me stalno štipkali za obraze. Danas sam starija, znatno mršavija, prosto mi nedostaju oni jastučići na obrazima.


  2. Stamenko 08.05.2009

    Oblikovanje obraza je po meni najbolja vrsta plastične hirurgije. Obrazi su nešto najlepše na licu a njihova veličina i oblik svakako utiču na ostale delove lica.


  3. Kristina 03.05.2009

    Rešavam se za ovaj poduhvat. Smatram da će mi plastična operacija obraza doneti mnogo i da ću ulepšati izgled lica. Obrazi su mi jako opušteni i delujem kao baba, a imam samo 22 godine


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde