Dvadesete, tridesete, četrdesete... Kada je pravo vreme za podmlađivanje?


Često me pacijenti pitaju kada je pravo vreme da se počne sa primenom antiaging procedura, da li je u četrdesetim godinama kasno? Da, pacijenti, ne samo pacijentkinje nego i muškarci! Sve više muškaraca posebnu pažnju i značaj pridaje kulturi i izgledu tela i lica i redovno primenju kozmetičke, kao ihirurške i nehirurške metode podmlađivanja.

Nikada nije kasno za primenu neke od antiaging procedura i time odložite eventualne hirurške korekcije, kao što nikada nije kasno za uvodjenje zdravih navika i za preventivne medicinske preglede, kao što je i pregled kože i mladeža na telu i tako prevenirati i na vreme otkriti eventualna oboljenja.

Činjenica je, da se danas i devojke u dvadesetim godinama odlučuju za neku od nehirurški metoda, ali one najviše žele neke korekcije nesavršenosti na licu i telu ili da dodatno istaknu usne, jagodice, bradu ili grudi. U dvadesetim se može primeniti neki mezoterapijski koktel za svežinu lica ili PRP, rešavanje celulita ili lokalizovanih masnih , posebno, neposredno pred neki važan dogadjaj. Pozdravljam ovakav način razmišljanja, jer, zašto imati klempave uši ili nos neadekvatan proporcijama lica kada se ovo može rešiti jednostavnim, sigurnim i efikasnim operativnim metodama, ali ne podržavam mlade devojke koje su prepunjene filerima, sa ogromnim usnama ili grudima koje nisu u skladu sa njihovom gradjom.

U tridesetim godinama već možemo ozbiljnije razmišljati o antiagingu i početi sa invensticijama za budućnost.  

Prvenstveno zaštita kože od štetnog sunčevog zračenja i prevencija tzv. fotostarenja je najmanje što možemo da učinimo za sebe, a danas gotovo svi kozmetički preparati, puderi, bb, cc kreme i sl. sadrže SPF 50, samo ne treba zaboraviti na vrat i dekolte kao i na šake. U ovom preiodu života potrebno je obaviti prvu konsultaciju sa specijalistom plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije i napraviti plan primene različitih metoda koje antiaging i plastična hirurgija nude radi održavanja svežeg i mladolikog izgleda. Nekada tek na pregledu otkrijete da imamo rešenje za neku korekciju za koju ste smatrali da je nemoguće rešiti ili da je potrebna operacija ili naprosto niste imali koga da pitate i gde da se informište, kao što je na primer hirurgija intimne regije.

U četrdesetim godinama nikako nije kasno za početak, ali će redosled svakako zavisiti od plana koji ce vaš lekar, specijalista plastične, rekonstruktivne i esteteske hirurgije napraviti za vas a prema vašim željama. Tu su svakako neuromodulaor Botox koji će značajno ublažiti postojeće bore ali i prevenirati produbljivanje i nastanak novih, potom hijaluronski fileri za popunjavanje postojećih bora ali i agumentaciju odredjenih delova lica koji su tokom prirodnog procesa starenja izgubili volumen i jedrinu.  

Ovde bih istakla moj lični pristup u rešavanju tzv pušačkih bora oko usana koje ima značajan broj muškaraca i žena, kao i korekciju profila odnosno donje vilice ali i jagodica koje momentalno vraćaju deset godina unazad. Hiperpigmentacije i nepravilnosti na koži mogu se rešiti nekim od hemijskih pilinga. Takodje, sve popularniji lipofiling za one žele primenu sopstvenog masnog tkiva . A za poboljsanje kvalitetak kože tu su skin boosteri, PRP, mezoterapijski kokteli različitog sastava kao i nehirurški lifting nitima.

Tu je svakako i pregled cele kože i svih mladeža u sklopu prevencije raka kože i melanoma.

Takodje, razgovaramo i pravimo planove ako je to potrebno i razmišljamo o hirurškim korekcijama, najčešće je to operacija kapaka, gornjih ili donjih, operacija grudi usled asimetrije, ptoze ili naprosto radi postizanja njihovog izgleda pre trudnoće, dojenja, gubitka težine, potom liposukcija, abdominoplastika, rešavanje viška kože na nadlakticama ili butinama, fejslifting i drugo. 


Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 6

 1. Emina 16.08.2019

  Doktroka je ekspert za labioplastiku!


 2. Andjelina 16.08.2019

  Operisala me je dr Petrovic-Popovic, za svaku preporuku!!!!


 3. Javorka 28.07.2019

  Otišla sam na konsultaciju kod dr Petrović-Popović i imala na umu da uradim jednu stvar, a doktorka mi je predložila nešto sasvim drugo i izašla sam iz ordinacije kao top model, podmlađena, sveža, ali ja.

  Doktorka je jako iskusna i temeljna i svima je preporučujem, kao i njen pristup

   


 4. ELvira 25.07.2019

  Teško je doći do doktorke Dragane Petrović-Popović, ali je vredno truda i čekanja, ima zlatne ruke.


 5. Milkica 24.07.2019

  Doktroka Dragana je jedan izuzetno savestan i profesionalan lekar, koja se pored estetike bavi i vrlo ozbiljnom hirurgijom i rekonstrukcijama.


 6. Milan 23.07.2019

  Najbolja doktorka na svetu, Dragana Petrović-Popović, za svaku preporuku! 


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde