Podmlađivanje licaU estetskoj hirurgiji postoji čitav niz neinvazivnih metoda kojima se na duže ili kraće vreme mogu rešiti neke od bora i na taj način vršiti podmlađivanje lica, a da pri tome intervencije ne zahtevaju nikakav preoperativni tretman.

Na ovaj način se sam proces starenja kože ne može zaustaviti, ali nam je omogućeno da posle ovakvih tretmana koža izgleda mlađe i svežije. Metode koje se najčešće koriste su: botoks, fileri, mezoterapija, radiotalasi, a jedna od najnovijih metoda uključuje i korišćenje nanostruje.

Botoks, fileri i mezoterapija

Bore nastale dejstvom mimične muskulature mogu se rešiti ubrizgavanjem specifično obrađenog botulinusnog toksina - botoks u dozama koje su nekoliko stotina hiljada puta manje od toksičnih doza. Botulinusni toksin deluje na nivou neuromišićne sinapse zaustavljajući prenos nervnog impulsa na mišićna vlakna čime se iz funkcije izbacuju samo odredjeni delovi nekih mišića.

Pored botoksa postoje različiti fileri kojima se mogu popunjavati sve bore na licu i na taj način bitno smanjiti njihova dubina. Najčešće se koriste veštački fileri, kao što su različiti preparati hijaluronske kiseline i njima slični prirodni preparati, čiji efekti imaju ograničen rok trajanja koji se kreće između šest meseci i godinu dana. Postoje i trajni fileri kao što je Aquamid čiji efekti ne prolaze ni nakon dugog niza godina.

Mezoterapija je savim nov postupak u podmlađivanju kože lica, vrata i dekoltea. Ona predstavlja ubrizgavanje specifičnih preparata u regije koje je potrebno tretirati pri čemu se postižu efekti hidratacije, prehrane, zatezanja, brze regeneracije i podmlađivanja kože. Specijalnim pištoljem i tankim iglicama, praktično bezbolno hirurg ubrizgava preparat u površne slojeve kože nakon čega ona postaje svežija, a bore nežnije.

Podmlađivanje lica radiotalasima

Ova metoda podmlađivanja lica se izvodi radiotalasnim aparatom visoke frekvence - 4MHz. Zasnovana je na osobini da radiotalasi prolazeći kroz kožu i potkožno tkivo, konvertuju energiju u toplotu zahvaljujući otporu tkiva. Prolazeći kroz slojeve kože radiotalasni snop svoj efekat ispoljava isključivo na kolagenim i elastičnim vlaknima derma, čija je prva reakcija intenzivna kontrakcija, čime se objašnjava neposredni efekat nakon procedure. Međutim, pravi efekat je zasnovan na relaksaciji ovih vlakana nakon 7 dana.

Intervencija ne zahteva anesteziju tretirane regije, izvodi se u ambulantnim uslovima što znači da pacijent odmah nakon završetka tretmana može da napusti bolnicu i posveti se svakodnevnim aktivnostima. Ova tehnika u značajnoj meri ublažava efekte starenja lica a kod mlađih osoba u mnogome doprinosi prevenciji opuštanja kože.

Tretman nanostrujama

Nanoperfektor je najnoviji aparat koji može da ispuni san svake žene kod koje su počele da se pojavljuju bore i opuštena koža na licu. Reč je o nanostrujama izuzetno male jačine kojima se postiže efekat podmlađivanja kože kao posle hirurškog liftinga. Nema reza, nema bolova, nema krvi, nema otoka, a rezultati su očigledni već posle pola sata tretmana. Dok su dosadašnje metode za podmlađivanje kože lica uglavnom funkcionisale tako što se prvo izazivalo kontrolisano oštećenje kože na koje je ona onda reagovala procesom regeneracije, nanoperfektom se koža ne oštećuje, već se pojačava pravi signal rada ćelija.

Primenom nanostruja u estetskoj medicini deluje se na kesice u predelu brade, zatežu se i učvršćuju konture lica, podižu gornji očni kapci i jagodice, što je donedavno bilo rešivo jedino hirurškim liftingom. Nanoperfektor je za sada jedini aparat u svetu koji bez skalpela tretira vrat, podbradak i opuštenu kožu lica. Efekti su zaista izuzetni kako u smislu sanacije izvesnih oštećenja, tako i u smislu starenja koje je, zapravo, proces hroničnog oštećenja različitih tkiva.

Suština rada nanoperfektora je u tome što se potpuno neinvazivno i neškodljivo prirodnim ćelijskim biostrujama spolja dodaju nanostruje, čime se pojačavaju signali međućelijske komunikacije koji starenjem slabe. Tako se stimuliše regeneracija tkiva i zaustavljaju se vidljivi znaci starenja na koži. Zasada postoji aparat samo za lice i vrat, ali se radi i na onome koji bi mogao da obuhvati čitavo telo.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde