Kako reći, zbogom

Bez obzira na to da li je ljubav trajala dugo ili je reč o kraćoj avanturi, raskid veze uvek je mučan. Međutim, ako se pridržavaš nekih osnovnih pravila, možeš olakšati i sebi i partneru.

Ne okolišaj – pravi trenutak za prekid veze ne postoji, kao ni prave reči. Budi iskren i direktan.

Bolest, prezaposlenost, porodične obaveze... su laži koje nisu fer. Želiš da prekineš kontakt sa osobom do koje ti je nekada bilo veoma stalo, imaj to na umu.

Takođe, predlog da se ne viđate neko vreme može biti samo kontraproduktivan jer partner može pomisliti da još ima nade, pa će možda početi i više da se trudi.

Uvek lično saopšti partneru da je kraj. Rastanak SMS porukom je nedopustiv, e-mail ili, ne daj Bože, obaveštenje na nekom od sajtova kao što je Facebook.

Ni ti ne bi da te neko ostavi na taj način.

I mesto je bitno. Prepun kafić, diskoteka ili bilo koje slično javno mesto na kojem ima mnogo ljudi, nije dobro rešenje. Može se desiti da drugoj strani bude mnogo teško, da zaplače, a to ne bi trebalo drugi da gledaju. Rastanak treba nekako preboleti.

Zato odaberi mesto koje pruža privatnost, ali neka to ne bude ono na kojem ste se upoznali, prvi put poljubili... dakle, ne ono koje asocira na lepa prošla vremena.

"Nismo jedno za drugo, barem se ja ne osećam dobro u ovoj vezi i ne želim da se više viđamo", jedna je od dobrih rečenica – iskrena i direktna.

Tako ćeš izbeći nesporazume ili optužbe da si loša osoba, folirant, neko ko vara, zavlači, povređuje...

Kada kažeš šta si hteo ne žuri sa odlaskom, bez obzira što bi ti to najviše prijalo. Imaj poštovanja prema, sada već bivšem partneru, saslušaj ga, budi taktičan.

I, ne reci ono što ni sam nikako ne bi da čuješ – "možemo biti prijatelji". Ne možete, barem ne u skorije vreme.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde