Simptomi dehidracije


U većini slučajeva znate da ste dehidrirali jednostavno zato što imate osećaj žeđi. Međutim, ponekad može da se desi da vam taj osećaj promakne ili da vam organizam daje signale na neke druge načine.

Kako biste mogli da sprečite dehidraciju, morate prepoznati znake koje vam vaš organizam daje. Pored osećaja žeđi, neki uobičajeni simptomi dehidracije su:
Ovi znaci se ne pojavljuju uvek određenim redom, što znači da nije obavezno da ćete prvo osetiti žeđ, a posle toga dobiti glavobolju.

Tajna održavanja hidriranosti tokom celog dana

Pijte vodu pre nego što osetite da ste žedni. Znate da je unos vode tokom celog dana dobar za vas, ali je isto tako voda dobra u sprečavanju dehidracije. Dr Džon Mandrola objašnjava sledeće: Ljudi koji vežbaju preko leta često počinju vežbanje nedovoljno pripremljeni. Pre nego što leti krenem da vozim bicikl, ja obično popijem celu bocu vode. Jeste teško popiti toliku količinu tečnosti, ali posle nekoliko sati na vrućini, vaš organizam će vam biti zahvalan.

Osnovna ideja je da pijete vodu pre nego što znate da ćete biti žedni. Ovo je važno ne samo pre vežbanja. Čak i ako samo sedite u toplom stanu ili krećete u šetnju, malo vode pre toga može da vam pomogne da budete dovoljno hidrirani i da se osećate sveže.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Branka 11.07.2012

    Imala sam dugo vremena nizak pritisak. Nisam znala šta je razlog. Ali kada sam počela da pijem svaki dan dve do tri litre vode, taj problem sa niskim pritiskom je nestao. Nestao je takođe i umor sa lica, čak i bore sa čela koje su se počele naglo pojavljivati, nestale su. Nestao je umor sa celog mog tela i duše. Zato bih preporučila svima da piju što više vode, jer voda je čudo.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde