Dr Nebojša Jeremić

Specijalista urologije

Dr Nebojša Jeremić, Specijalista urologije

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 9

 1. Zamena za lekove
  Pitanje broj: #138922

  Trošim poslednju kutiju alphapresa od 2 mg. I strepim, šta dalje da činim? Naime, proizvodnja aplphaprsa je prestala, tako da ga neće više biti u prodaji. Inače, ima nekoliko lekova koji su u prodaji i koji sadrže doksazosin metilat, aktivnu supstancu leka koji sam do sada koristio. Terapija mi je, jedna tableta dnevno finasterid farma 5 mg i jedna tableta dnevno alphapresa 2 mg. Koji bi od postojećih lekova mogao da zameni alphapres? 

  Odgovoreno: 27. 07. 2015.
  • Dr Nebojša Jeremić

   Poštovani,
   Postoji veliki broj alfa blokera na tržištu, ja bih Vam preporučio da poklušate sa nekim novije generacije iz grupe tamsulosina, a ko vam ne bude odgovaralo da pokušate sa doxazosinom.
   Pozdrav.

 1. Kalcifikacije na prostati
  Pitanje broj: #138925

  Nedavno sam radio ultrazvuk prostate gdje mi je pronađeno par malih kalcifikata. Prostata je uredne veliine, urološki nalaz je takodjer uredan. Zanima me šta ta kalcifikacija predstavlja i da li je uvjetno rečeno normalna pojava da momak od 25 godina ima istu?

  Odgovoreno: 27. 07. 2015.
  • Dr Nebojša Jeremić

   Poštovani,
   Klacifikati su verovatno posledica ranije neprepoznate infekcije. Ređa je kod mlađih ljudi, ali je ima. Predlažem da uradite briseve uretre na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu i opšti bakteriološki bris.
   Pozdrav.

 1. Krv nakon ejakulacije
  Pitanje broj: #138936

  Pre nekoliko dana sam primetio da me jako peče prilikom mokrenja, da bi me sinoć, nakon odnosa, takodje peklo nakon ejakulacije i iscedio sam malo krvi iz mokraćne cevi. Zanima me šta bi moglo biti u pitanju i šta da preduzmem?

  Odgovoreno: 27. 07. 2015.
  • Dr Nebojša Jeremić

   Poštovani,
   Na osnovu tegoba liči na upalu u regiji uretre i reproduktivnog sistema (prostata, semene kesice) . Potrebno je da uradite: spermogram, briseve uretre na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu i bakteriološki opšti bris, te da otpočnete sa antibiotskom terapijom.
   Pozdrav.

 1. Buubljica na testisu
  Pitanje broj: #138937

  Već duže vrijeme imam kao neku vrstu bubuljice na testisu. Možda čak i godinu. Bijele je boje. I prije neki dan sam je istisnuo. Danas sam slucajno napipao na tom mjestu potkožnu izraslinu veličine zrna kafe. Ne boli cak ni na dodir. Pokušao sam da istisnem, ali nije moguće. Da li mi vi možete pomoći?

  Odgovoreno: 27. 07. 2015.
  • Dr Nebojša Jeremić

   Poštovani,
   Prvo ste istisnuli inficirani aterom to jest zapušenu lojnu žlezdu testisa koja se inficirala. Sada je u pitanju isto to, samo što nemate infekciju. Ni slučajno nemojte sami više istiskivati da ne izazovete težu i nfekciju, već se javite urologu da vam se ukloni hirurški, ukoliko vam mnogo smeta.
   Pozdrav.

 1. Fimoza
  Pitanje broj: #138959

  Imam 16 godina, i problem sa takozvanom fimozom. Ja mislim da imam kompletnu fimozu tj ne mogu da prevčuem preko glavića nikako. Jednom sam slučajno prevukao i otišao kod dežurnog urologa koji je vratio i rekao da sjutra dođem na pregled. On me je sjeo na sto, i prevukao kožicu u opuštenom stanju, ja ne znam kako, jer meni je kožica tj otvor od glavića preuzak i ne mogu da prevučem, mislim da bih mogao ali ne mogu da je vratim kasnije. U erekciji ne mogu nikako. Takođe imam mali bol sa leve strane glavića, u donjem delu glavića, bojim se da nije nešto ozbiljno. Takođe javljaju se bolovi ispod testisa, oko anusa, taj prostor, veoma tup bol, nije toliko jak ali je neprijatan koji se javlja i nestaje. 

  Odgovoreno: 27. 07. 2015.
  • Dr Nebojša Jeremić

   Poštovani,
   Više je nego jasno da morate da uradite hirurško uklanjanje viška kožice to jest cirkumciziju, da vam odnos ne predstavlja traumu već užitak.
   Pozdrav.

Prikazano 1-5 od ukupno 9 pitanja