Ass. dr sci. med. Milena Pandrc

Specijalista kardiologije

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Ass. dr sci. med. Milena Pandrc, Specijalista kardiologije

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 29.09.2023.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled kardiologa sa ultrazvukom srca
8,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 13

 1. Zdravo,
  imam suvišne kilograme, koje želim da skinem, pa sam mislila da mi vi možete pomoći. Imam 17 godina, teška sam oko 70 kg, a visoka oko 172cm, kad izračunam moj bmi broj (23,7) kažu mi da je to normalna težina, ali ja ne izgledam kao devojčica normalne težine, jer mi je stomak malo veći, a i u butinama sam se dosta ugojila. Ne želim da pogrešim sa nekim dijetama koje izazivaju bolesti, pa sam mislila da mi vi date neku dijeticu ili savet kako da skinem bar 10-ak kg. S tim što sam sad trenutno u postu, tako da bi mi trebala neka "posna" dijeta. P. S. Moja drugarica je mesec dana i jače jela isključivo jabuke i smršala oko 6-7 kg, ali ja ne bih tako ni želela ni mogla smršati.
  Unapred hvala!

  Odgovoreno: 29. 04. 2009.
  • Ass. dr sci. med. Milena Pandrc

   Poštovana,
   Indeks telesne mase ti je u redu ali distribucija malo kritična, no to nije ništa što vežbanje ne može da reši. Preporučujem plivanje tri puta nedeljno. Nikako restriktivne dijete jer imaju jo-jo efekat (izgubljeni kilogrami se brzo vrate).
   Pozdrav

 1. Poštovani doktore,
  ja nemam nikakav veliki probelem, ali bih volio da mi odgovorite (ako je i vama nešto ovako poznato). Naime, ja mogu da jedem i slatko i slano zajedno i svi se čude kad me vide da jedem slatko i slano zajedno, recimo ja za ručkom ustanem nađem nešto slatko (kolač, džem, eurokrem) uzmem malo i opet nastavim jesti slano, mnogi kad to vide, pitaju me kako mogu da mješam slano i slatko, a meni to uopšte ne smeta, jer čak šta više za ručkom kad pojedem nešto slatko meni to otvori apetit. Ja bih vas molio, ako je nešto ovako vama poznato, da mi kažete razlog ove moje "sposobnosti" i da li je ovo normalna pojava ili sam ja izuzetak.
  Hvala unapred!

  Odgovoreno: 29. 04. 2009.
  • Ass. dr sci. med. Milena Pandrc

   Poštovani,
   Normalno, mada ne uobičajeno. Kad pojedeš slatkiš koji sadrži koncentrovane šećere, pankreas biva stimulisan da izluči odjednom veliku količinu insulina, koji zatim utiče na apetit i tako u krug. Nemaš razloga za zabrinutost sve dok je tvoja težina u normalnim okvirima za uzrast i pol.
   Pozdrav

 1. Poštovani,
  imam 24 godina, i već gotovo mjesec dana sam na dijeti. Izgubila sam 8,5 kg jer sam potpuno promijenila ishranu (80% voće i povrće, riba, izbjegavam slatkiše i hljeb) a bavim se i fizičkom aktivnošću. Posljednjih dana sam primjetila učestalo mokrenje (6-7 puta dnevno), koje nije bolno niti se ustaje noću da mokrim. Ne konzumiram ništa više tečnosti nego prije, npr.7 dana. Posljednja 2 dana pijem 1 put dnevno čašu tople vode sa 1 kašikom jabučnog sirćeta. Je li moguće da je ono zasluženo za moje tegobe? Nikakvih drugih tegoba nemam. Kada sam prije otprilike 4 mjeseca radila lab. nalaze, krvni nalaz je bio sasvim u redu (nivo glukoze) kao i nalaz urina.
  Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru

  Odgovoreno: 29. 04. 2009.
  • Ass. dr sci. med. Milena Pandrc

   Poštovana,
   Kada kreneš da gubiš kilograme, prvo izgubiš telesnu vodu jer najveći deo ljudskog tele čini upravo voda. Prestani da piješ sirće, mislim da nema potrebe. Optimalan gubitak je 10% početne telesne mase za 6 meseci, tako da bi trebalo da malo usporiš i povremeno se konsultuješ sa svojim lekarom.
   Pozdrav

 1. Poštovani doktore,
  Kako da se zdravo hranimo a pri tome i smršamo?
  Veliki pozdrav

  Odgovoreno: 29. 04. 2009.
  • Ass. dr sci. med. Milena Pandrc

   Poštovana,
   Ukratko, puno povrća, dosta voća (pola kilograma dnevno), ugljenih hidrata u smislu hleba od celog zrna, pirinča, krompira, supe, čorbe, meso-teletina, piletina, riba. Sve bareno, kuvano ili ispečeno na električnom roštilju sa dodatkom maslinovog ulja u minimalnim količinama na kraju obrade. Izbegavati grickalice, prženo, svinjetinu, dimljeno, masne sireve, pavlake, začine. Naravno, ovo su okviri, Vi možete da odstupite do određene mere, ali bitno je imati granicu.
   Srdačno, dr milena

 1. Poštovani dr,
  Imam problem naime izrazito sam mršava 45 kg a visoka sam 182cm. Nije mi konstantovana nikakva bolest. Pila sam razne sirupe za poboljšanje apetita ali uzaludno. Ono što ja primećujem jeste da mi je mrsko jesti. Zanima me da li postoji kakva bolest sa ovakvim simptomom.
  Hvala, pozdrav.

  Odgovoreno: 27. 04. 2009.
  • Ass. dr sci. med. Milena Pandrc

   Poštovana,
   Ukoliko se ti osećaš dobro i tvoj lekar nema primedbi, onda si ti konstitucionalno takav tip, i uopšte se ne opterećuj. Ne bi bilo loše da počneš da se baviš nekim sportom, da bi dobila na mišićnoj masi. Naravno, najbitnije je da se isključi bilo kakvo oboljenje.
   Srdačno, dr Milena

Prikazano 1-5 od ukupno 13 pitanja
Zakažite pregled kod Ass. dr sci. med. Milena Pandrc