Dr Marko Virijević

Ortoped

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Marko Virijević je ortoped.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 34

  1. Povreda kolena
    Pitanje broj: #150634

    Poštovanje,
    zanima me Vaše mišljenje. 15.01. sam povredio koljeno na skijanju. Otišao sam kod doktora i on mi je rekao da je bolje da sam ga slomio nego što mi se ovakva povreda desila. Stavio mi longetu koju sam nosio 7 dana. Otišao sam da skinem longetu, u ordinaciji je bio drugi doktor i rekao mi da pijem aspirin i mažem kremom, i po njemu je to sve ok. Ali ja osjećam nestabilnost u koljenu i bojim se da se ne pogorša jos više, a ni otok mi nije još spao. Nadam se da ćete i slike dobiti. 
    Hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 03. 02. 2017.
    • Dr Marko Virijević

      Poštovani,
      slike se na žalost nisu prikazale. Jel su Vam odradili rendgenski snimak kolena? Postoje odredjeni klinički vrlo jednostavni testovi koji služe za dokazivanje nestabilnosti u kolenu koje možete kod bilo kog ortopeda da uradite. Kao krajnja mera indikuje se mrt-kolena.

      Pozdrav

  1. Zdravo. 

    Imam bolove u zadnjem delu butine kao i bolove u mišiću u levoj nozi. Povremeno se bol prebaci na donji deo kičme. Pio sam Naproksen, Diklofen, koristio masti od konjskog balsama, koristio Deep relief, ali bez efekta. 

    Molim Vas neki savet.

    Odgovoreno: 03. 02. 2017.
    • Dr Marko Virijević

      Poštovani,

      Po ovom nedovoljnom opisu, daje se utisak da se radi o bolu koji polazi iz kičme. Diklofen i Naproksen nemojte nikako paralelno uzimati, već ili jedan ili drugi. Obratite se Vašem lekaru da vam eventuelno prilagodi adekvatnu terapiju protiv bolova.

      Pozdrav

  1. Slomljen humerus
    Pitanje broj: #150735

    Poštovani, 
    zadobio sam prelom humerusa na skijanju, evo i slike preloma nakon 2 nedelje, sada je čekam kontrolu za 10 dana. Snimci su mnogo bolji od onih od prve nedelje i doktor kaže da izgleda bolje i da je optimističan, ali mene sve plaši da samo gubim vreme i da će kost loše srasti i da ću kasnije morati na operaciju i lomljenje kosti, i da će mi ruka ostati kraća. Na osnovu snimaka da li vama izgleda da može srasti dobro bez operacije? 
    Srdačan pozdrav, Miša

    Odgovoreno: 03. 02. 2017.
    • Dr Marko Virijević

      Poštovani,
      na žalost, niste naveli još neke bitne podatke: koliko imate godina? Jel ruka i dalje u gipsu? Jel otok i dalje prisutan? Jel to bio otvoren ili zatvoren prelom? Da li imate problema sa osećajem u šaci?
      Dakle još puno toga biste morali da navedete. Na osnovu same slike, deluje mi da bi jedna hirurška intervencija bila neophodna.

      Pozdrav

  1. Uganuće zgloba
    Pitanje broj: #150134

    Zdravo,

    Uganula sam zglob pre tri dana i stavljena mi je longeta. Zglob mi nisu snimali, niti su radili mri, doktor je samo "opipao" zglob i rekao da mi se stavi longeta i da dođem na kontrolu posle praznika. Dijagnoza je distorsio articulatio talocruralis dextri. Na nogu mogu da se oslonim i pre stavljanja longete bio je prisutan samo mali otok. Zanima me da li bi bilo bolje da su mi stavili zavoj koji se korist kod uganuća? 
    Unapred hvala : -)

    Odgovoreno: 03. 02. 2017.
    • Dr Marko Virijević

      Poštovana,

      Gips je svakako bolja opcija sto se tiče poštede i protekcije zgloba. Ako i par dana nakon povrede ne možete da se oslonite na povređenu nogu i ako i dalje postoji uvećan otok, onda se svakako obratite lekaru radi kontrole. U tom slučaju je potreban rendgen snimak.

      Pozdrav

Prikazano 31-34 od ukupno 34 pitanja




Zakažite pregled kod Dr Marko Virijević