Svo mleko sa više od 0,05 mikrograma aflatoksina biće uništeno

Goran Knežević, ministar poljoprivrede, rekao je danas da će nakon objavljivanja zvaničnih rezultata iz Holandije, nadležne službe uništiti svo mleko koje u sebi bude sadržalo aflatoksin u količini većoj od 0,05 mikrograma po kilogramu.

Knežević je potvrdio da će biti smenjeni svi načelnici uprava koje je imenovao juče Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade, navodeći kao razlog njihovog smenjivanja to što te službe nisu delovale preventivno.

"Ovo je samo posledica njihovog nečinjenja jer je trebalo ranije da budemo upozoreni na neke stvari", rekao je on novinarima posle susreta sa ministrima poljoprivrede iz zemalja regiona.

Knežević je najavio da će u narednih nekoliko dan biti vraćen standard za prisustvo aflatoksina u mleku na 0,05 mikrograma po kilogramu.

"To što smo doneli odluku da povećamo granicu na 0,5 je bila iznuđena mera u cilju spasavanje malih farmera i prerađivača mleka", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, zaključak ministara je da je situacija sa mlekom pod kontrolom u svim zemljama regiona, a resorni ministri će imati redovne sastanke sve dok se problem ne reši.

Izvor: Blic

Povezane vestiPodeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde