Vučić: Vratićemo granicu aflatoksina na 0,05


Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS), izjavio je danas u emisiji "Oko" na RTS-u da će već od sutra smeniti četiri osobe odgovorne za problem sa aflatoksinima.

Vučić je rekao da je zamerio ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću što je povećao granicu dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku sa 0,05 na 0,5 mikrograma po kilogramu, ali istakao da je korektno od njega što je ponudio svoju ostavku.

"Ministar Goran Knežević je ponudio ostavku, ali mislio sam da nije fer da je prihvatimo pre nego što razmotrimo rad i svih ostalih ministara, pa i moj", kaže Vučić.

On je najavio da će se granica aflatoksina već za 15 dana vratiti na 0,05 i da će sutra smeniti zbog neposredne odgovornosti i nečinjenja direktora Uprave za zaštitu bilja, direktor Upave za veterinu i načelnici Odseka za zdravlje i biljni karantin i Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu bilja.

Vučić je rekao da je mleko u prodavnicama sasvim sigurno zdravo i da do sada nije bilo slučajeva trovanja, ali da su načinjeni ozbiljni propusti i zbog toga će rad nadležnih organa biti analiziran.

Izvor: Blic

Povezane vestiPodeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde