EP010: dr Vladimir Stojiljković, plastični hirurg

U desetoj epizodi Stetoskop TV emisije na Televiziji Zdravlje, dr Vladimir Stojiljković, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurije, odgovarao je na pitanja pacijenata vezano za korecije ušiju, podmlađivanje lica i smanjenju grudi.

Zakažite pregled kod dr Vladimira Stoiljkovića!

Transkript razgovora:

Pitanje: Želim da uradim korekciju ušiju, pa me znaima koiliki je rizik (ako postoji)? Imam 28 godina.

dr Vladimir Stojilković: Obzirom na uzrast pacijentkinje operacija ušiju može da se radi i u lokalnoj anesteziji jer nije toliko bolno. Što se tiče rizika kod ove intervencije nije toliko veliki sem hematoma odnosno modrica, koje rešavamo kompresivnim zavojem nema nekih većih. Ono čega se pacijenti plaše su rezultati. Velikih hiruških komplikacija praktično nema. ovo je jedna od veoma bezbednih procedura.

Pitanje: Hoću majci za rođendan da poklonim potpuno modmlađivanje lica. Mislim na neinvazivne metode. Ona ima 60 godina i ima naravno bore i podočnjake. Šta mislite da bi bila najbolja kombinacija?

dr Vladimir Stojilković: Morao bih prvo da vidim pacijentkinju. Što više vremena prodje, što se kasnije javite primena metoda je teža. Ako pacijentkinja ima dobru genetiku moguće je ostvariti veoma dobre estetske rezultate. Primenom hijalurnoskih filera, botulinum toksina, stimulatora kolagena, ali pošto konkretno ciljate na podočnjake i kapke u tom uzrastu je operacija racionalnije rešenje. Kako u medicinskom tako i u finansijsokm smislu. Sve nehiruške metode zahtevaju često ponavljanje, dok hirurgija u toj životnoj dobi ima dugoročnije benefite.

Pitanje: Prirodno imam velike grudi. Ovo bih htela da rešim, po mogućstvu bez ugradnje implanta. Plaši me intervencija u smislu zdravlja. Da li je bezbedno? Majka sam dvoje dece, tako da sam dojila.

dr Vladimir Stojilković: Na žalost mislim da se i dalje ta operacija smatra estetskom operacijom. Po meni je to mnogo više operacija kojom se popravlja zdravlje pacijentkinje. Velike grudi mogu praviti veliki niz komplikacija na kičmi, glavobolje. Mnoge pacijentkinje provedu pola svog života kod neurologa i fizjatra. Ova operacija stvarno bi trebalo da ide regularno na uput kao i sve ostalo. Nemate drugo rešenje osim smanjenja kože zajedno sa smanjenjem žlezde. Ako žena ne planira više da rađa, i doji, onda je ta operacija izbora. Koliko je rizična? Jeste jedna od većih operacija u hirurgiji dojke, ali obzirom da nemate strano telo kao što je implant to se završi vrlo elegantno. Nema velikih bolova jer se ne radi sa mišićem. Oporavak je vrlo lak.


Podeli tekst:

Dr Vladimir Stojiljković je cenjeni plastični hirurg poznat po svom inovativnom pristupu regenerativnoj hirurgiji. Poznat je po primeni novih tehnika i materijala na terenu estetske hirurgije u cilju poboljšanja izgleda...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde