Sveobuhvatan pristup podmlađivanju - VS system


Pre nego što se zakaže intervenciju kod plastičnog hirurga u cilju podmlađivanje (neka anti-aging metoda), neophodno je da se dobro informišete i pripremite.

Budite svesni sledećeg:

1. Proces starenja – na kojim se nivoima dešava, šta ga uzrokuje, kako se manifestuje u ono što mi vidimo kao posledicu poput pada tonusa, bora ili gubitka volumena?
2. Ne postoji mogućnost da se uradi “anti-aging”. Proces starenja neminovan i ne može se zaustaviti, ali se može usporiti i odložiti vidljivost njegovih posledica.

Imajući na umu ova dva stava, kontaktirali smo plastičnog hirurga, dr Vladimir Stojiljković koji je nakon duge karijere u estetskoj medicini sa pacijentima, ali i kao edukator, kreirao pristup podmlađivanju – VS sistem (VS system).

Šta je VS sistem?

Ovaj sistem (ili kako je još nazvan protokol) počinje razgovorom doktora sa pacijentom, kako bi se ustanovio razlog dolaska i lične želje. Pacijent daje odgovore na set pitanja i onda se nastavlja sa detaljnim pregledom lica - u statici i mimici.

Doktor pravi plan, uzimajući u obzir stadijum starosti koji se određuje na osnovu navedena 4 nivoa (objašnjeno u daljem tekstu) i u zavisnosti od stanja, potreba i želja pacijenta pravi predlog korekcija (metoda i kombinacija metoda), kao i dinamiku kojom se rade korekcije u skladu sa zeljama i budžetom.
Pristup je individualan i u potpunosti zavisi od stanja pacijenta.

Ko su pravi kandidati za protokol dr Vladimira Stoiljkovića?

Svi su kandidati - od onih koji rade prevenciju već sa 28 godina, do onih koji su u zrelijim godinama i koriguju postojeće znakove starenja.
Razlika je u tome što doktor, kod onih kod koji nemaju posledice starenja, radi prevenciju (botox i malo podrške jagodicama), a kod zrele kože sa vidljim znakovima nekad i kombinaciju svih procedura na svim nivoima starenja. 

 

Sveobuhvatan pristup podmlađivanju - VS system

 

Šta da očekujem od tretmana?

  • Nadoknađuje se volumen.
  • Vrši se suspenzija kože.
  • Podstiče se stvaranje novog kolagena.
  • Poboljšava se tekstura kože.

Sve to uzimajući u obzir i emocionalne atribute starenja – promene koje starenje uzrokuje na licu i koje pacijent prepoznaje kao negativne, te ih želi korigovati.

Kako izgleda proces starenja i koji su tretmani koje sprovodi dr Vladimir Stoiljković?

Pacijenti često kao znak starenja, primete bore ili pad tonusa. Međutim. ovaj proces je dosta kompleksniji od promena koje se godinama sve više primećuju na površini kože.

Proces starenja se odvija na 4 nivoa.

 

1. Starenje na nivou kosti

Predstavlja resorpciju kosti koja se najviše primećuje u periorbitalnoj regiji (oko očiju) i manifestuje pojavom izraženijih podočnjaka i umornijeg izgleda lica, kao i padom volumena jagodica, koje zajedno sa bradom čine trougao mladosti i “drže” lice. Pojava nazolabijalnih bora kao i “pad lica” ne treba korigovati na nivou posledice popunjavanjem bore, već vraćanjem volumena na nivou kosti, tamo gde je i nestao. Za korekciju ovog uzroka starenja koristi se najčešće hijaluronski filer, koji je zbog svoje gustine idealan za nadoknadu volumena na tom nivou.

2. Starenje na nivou dubokog masnog tkiva

Ovaj sloj masti nema veze sa promenom telesne težine već sa unutrašnjom podrškom i volumenom koje daje licu, a koje se prirodnim procesom starenja smanjuje kako godine prolaze. Dame, (a i pripadnici jačeg pola) ovu promenu postepeno primećuju već do 35. godine, a manifestuje se upadljivim i mršavijim izrazom lica. Ova promena se posebno primećuje i intenzivira u zrelijem dobu, sa početkom menopauze. Za prevenciju i korekciju nastanka posledica procesa starenja na ovom nivou koriste se uglavnom hijaluronski fileri, sopstvena mast, a može se primeniti i stimulator kolagena.

3. Starenje na nivou mišića

Manifestuje se njihovim istezanjem i smanjenjem potpore koje daju tkivu i koži. Starenje uzrokuje opuštanje svih mišića lica i tela, osim jednog koji se vremenom skuplja a to je mišić oko usana, koji čini da usne sa godinama postaju manje i uže, sa izraženijim pušačkim borama, čak i kod nepušača. U dermatologiji i kozmetologiji se primenjuju različite metode za stimulaciju mišićnog tonusa poput radiotalasa, masaža i različitih metoda koje donose manje ili više uspeha, a u zavisnosti od mesta koje pogađa ova promena bira se metoda – čest odabir rešavanja pada tonusa i suspenzije kože je primena Silhouette Soft niti, koje daju odličan efekat liftinga, za blag i srednji stepen opuštenosti.

4. Starenje na nivou kože

Ono koje se primećuje pojavom mimičnih bora koje ostaju vidljive i u statičnom položaju, ako se vremenom ne tretiraju preventivno. Primetne su i promene u teksturi i samom izgledu kože, pojava depigmentacije, istanjivanje i izgled koji je manje blistav. Do promena na površini dolazi posredstvom svih dubljih promena, ali i smanjenom proizvodnjom kolagena koja počinje da opada već u 20-im godinama, te se za korekciju ovog uzroka starenja primenjuju Ellanse stimulator kolagena, mezoniti,  i PRP metoda regeneracije kože. Za dodatan uticaj na površinu i teksturu kože kombinuju se i hemijski pilinzi i mezoterapija.

Proces starenja se odvija na 4 nivoa i upravo ovo će biti jedan od najvažnijih faktora za definisanje tretmana i njegovog sastava.

Preporuka je, kao i u svim granama medicine, delovati preventivno i na vreme, jer se tada sa manjom količinom proizvoda i pravilno odabranom metodom, sprečava ispoljavanje posledica starenja, usporava proces starenja uz istovremenom održavanje potpuno prirodnog izgleda.

Razgovor sa pacijentom i ustanovljavanje želja i potreba
Kada pacijenti shvataju proces starenja, izbor metode za doktore je lakši. a očekivanja pacijenata koji odlaze na korekciju - realnija.

Neinvanzivne metode mogu odložiti ili ukloniti potrebu za hirurškim korekcijama poput operacije kapaka i faceliftinga, posebno kada je genetika i fizionomija lica na strani pacijenta, ali je ključan pravilan odabir metode i količine materijala, kao i njena pravovremena primena.
Zato se pregled uvek sastoji iz:

  • Klasičnog pregleda u mimici i mirovanju lica.
  • Razgovora sa pacijentom, gde se kroz par pitanja i emocinalne atribute, ustanovljavaju želje i potrebe.
  • Odgovora doktora Stojiljkovića na sve nedoumice pacijenata.

Kao što se u svim granama medicine na osnovu bolesti i stanja daje preporuka terapije, a doze se određuju na osnovu različitih parametara, tako je i sa podmlađivanjem i prevencijom starenja. Za nekoga je to kombinacija nekoliko metoda u malo većim količinama, a za nekoga je to samo Botox ili malo naglašavanje jagodica - sve zavisi od godina, potreba, želja i trenutnog stanja lica.

Detaljan pregled je esencijalan za fenomenalne rezultate i prave informacije.

Koja je cena protokola?

Cena protokola se formira individualno, u skladu sa izborom tretmana. Cene se kreću od 300e-600e.

Zakažite svoj pregled i konsultacije kod dr Vladimira Stoiljkovića pozivom na broj 063/687-460.


Podeli tekst:

Dr Vladimir Stojiljković je cenjeni plastični hirurg poznat po svom inovativnom pristupu regenerativnoj hirurgiji. Poznat je po primeni novih tehnika i materijala na terenu estetske hirurgije u cilju poboljšanja izgleda...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde