Održan kongres o tumorima kože u Barseloni

Početkom novembra 2018. u Barseloni je održan svetski kongres posvećen tumorima kože i melanomima, pod nazivom World Meeting of Interdisciplinary Melanoma/Skin Cancer Centers Barcelona 2018, koji je okupio vodeće svetske stručnjake koji se bave prevencijom, dijagnostikom i lečenjem tumora kože i melanoma.

Doktorka Dragana Petrović-Popović je aktivno učestvovala na ovom kongresu gde je prikazala rezultate svog rada i sa kolegama iz drugih zemalja razmenila iskustva u lečenju tumora kože, a posebno melanoma.  U sklopu kongresa je bio organizovan i napredni kurs dermoskopije za stručnjake koji se u svojoj svakodnevnoj praksi bave tumorima kože i melanomom na kome su učesnici među kojima i Dr Dragana Petrović-Popović, mogli da sa pionirima dermoskopije diskutuju o svojim dilemama i sa njima uče kroz primere i savete.

Na kongresu su prezentovani i najnoviji lekovi za uznapredovale forme melanoma. S obzirom na to da se melanom u Srbiji leči prema važećem svetskom protokolu koji uključuje ranu dijagostiku i operativno lečenje kao i Sentinel limfnu biopsiju, kao i da je našim pacijentima dostupna napredna terapija za lečenje melanoma, opšti je zaključak da se melanom u našoj zemlji dijagnostikuje i u potpunosti leči isto kao i u najrazvijenim zemljama sveta. Posebna pažnja je posvećena tretmanu i lečenju uskospecifičnih grupa pacijenata kao što su trudnice, deca i imunosupresivni pacijenti. Sledeći kongres posvećen lečenju tumora kože i melanomu je zakazan za april 2019. godine u Parizu. 


Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde