Radionica za logopede u organizaciji Hanen centra iz Kanade

Poznata radionica Hanen centra iz Kanade, pod nazivom It takes two to talk, će biti održana od 5. do 8. decembra u Beogradu. Ovog puta, fokus je na razvoju strategija koje će logopedima pomoći u radu sa decom sa kašnjenjem u govornom razvoju, uz uključivanje roditelja u aktivno podsticanje jezičkog razvoja deteta. Radionica je isključivo namenjena logopedima.

It takes two to talk (Za razgovor je potrebno dvoje) je program posebno osmišljen za roditelje sa decom uzrasta do pet godina, kod kojih su primećene poteškoće u govoru. Akcenat je na obučavanju roditelja kako bi pomogli svojoj deci da pospešuju govor, korz svakodnevne aktivnosti i vreme koje provode zajedno.

Ideja je da se roditelji aktiviraju, budu prisutni tokom tretmana i zajedno sa logopedom učestvuju u procesu detetovog ovladavanja govorom.

Ključna prednost koju stiču polaznici radionice jeste dobijanje praktičnih veština za razvijanje procesa učenja, koji se nastavlja van kabineta logopeda, na prirodan način, dan za danom. Roditelj umesto u čekaonici, provodi kvalitetno vreme sa detetom, i sa logopedom aktivno radi na razvoju jezičkih i govornih veština deteta.

Registracija učesnika je u toku, i još ima slobodnih mesta. 

Hanen centar je nastao pre više od 35 godina, kao dobrotvorna organizacija sa ciljem da, na globalnom planu, kroz edukacije pomaže logopedima i roditeljima da konstantno unapređuju svoje veštine za podsticanje razvoja govora i jezika deteta.

Za Stetoskop.info Miloš Đošić


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde