Kako da organizam očistite od otrova

Ukoliko svom organizmu želite da učinite nešto dobro, onda treba da unosite namirnice – „čistače“. U te namirnice ubrajaju se pre svih kupus, integralni hleb i mirodjija, jer oslobadjaju organizam od štetnih materija.

Bubrezi, jetra, bešika i prostata kod muškaraca obavljaju težak i važan posao. Ovi organi moraju da otpatke metabolizma i štetne materije koje dospeju u naš organizam što pre izbace. Svojim radom oni doprinose da čovek ne ostari prerano ili da ne dodje do bolesti, objašnjava bečki profesor Hademar Bankhofer.

Unošenjem odredjenih vrsta povrća tim organima se u procesu čišćenja od otrova može pomoći. Na primer, dva parčeta integralnog hleba dnevno može da pomogne u procesu izbacivanja otrova iz organizma. Kada se integralni hleb dobro sažvaće, tako nastala masa upija sve otrovne supstance iz creva i izbacuje ih. Prilikom konzumiranja kupusa, sažvakana masa polako prolazi kroz creva i pri tom upija sve negativne supstance i izbacuje ih iz organizma. Unoseći sok od brusnice čisti se bešika i mokraćni kanali. Takodje dobar čistač organizma je i nar ili sok od nara.

Glavica mirodjije bogata je balastnim materijama koje u crevima upijaju otrovne i masne supstance. Mirodjija takodje sadrži supstance, koje čiste bubrege. Još u antičko doba mirodjija je važila za „čuvara života“.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Teezee 09.01.2012

    Mislim da se ovde pominje komorac, listovi su slicni kao kod mirodjije s' tim sto je koren jestiv za razliku od mirodjije.


  2. SLAVKA 10.06.2009

    Šta podrazumevate pod pojmom - mirođija. _mirođija je jednogodišnja biljka kod koje se koristi lisr, a koren te biljke je vretevast i nije za upotrebu, stabljika je šuplja i vremenom postane drvenasta i takođe se ne upotrebljava. List je taj koji se koristi kao začin, za spravljanje čaja /za mršavljenje odnosno izbacivanje vode iz organizma/. Dali možda mislite na celer, on ima jestiv koren?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde