“Trava” dovodi do duševnih oboljenja

Prema novom izveštaju  Bele kuće opasna kombinacija depresije, adolescencije i pušenja marihuane može dovesti do zavisnosti, mentalnih oboljenja i samoubilačkih misli.

Izveštaj Ureda za nacionalnu politiku kontrole droge Bele kuće, objavljeno u petak, navodi da tinejdžeri koji su tokom prošle godine bili u depresiji imaju dva puta veće izglede probati marihuanu od tinejdžera koji nisu bili depresivni - 25 prema 12 posto.

Direktor Ureda John Waters rekao je da pušenje trave može voditi do puno ozbiljnijih problema.

U izveštaju se navodi da konzumacija marihuane povećava rizik od mentalnih oboljenja za 40 posto, te da tinejdžeri koji su pušili travu barem jednom mesečno tokom godine dana trostruko češće pomišljaju na samoubistvo.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 7

 1. Mirjana Stojadinovic 04.01.2021

  Vec 30 godina pijem lekove protiv epilepsije a oni su svi sa trouglicem a pritom mi ni jedan nije pomogao. Rec je o farmaceutskoj mafiji, duvanskog industriji, mozda ima jos nesto ali se nisam setila i ima ovaj modifikovana marihuana tako da sve prelazi u trzisnu vrednost i tu gubi vrednost ili pak dobija 100% vrednost jer nam je društvo izgubilo smisao za realnost. Pozzz


 2. Tanja 30.11.2014

  Kakve gluposti! Obmana i laži! Tužno je što lekari i medicinski radnici nisu edukovani! Najnovije naučne studije tvrde upravo suprotno i sve više obolelih traži svoje osnovno pravo na lek! Lekalizacija!


 3. Boško Bilal 08.02.2014

  Da li uzimanje opojnih sredstava-droge i više prekida trudnoće može izazvati cerebralnu paralizu novorođenćata?


 4. Natasa 12.10.2013

  U izvestaju bele kuce. . . . . Pa oni su i platili da napisu studije u kojima ce pisati negativno o kanabisu, koji se do 1937. Godine nalazio u farmakopeji, kada je je pocela antikampanja protiv kanabisa i kriminalizacija, stavljanje na listu i droga itd. Tendenciozno su napravili film reefer madness gde uzivaoci marihuane kao polude i pocnu da se ubijaju medjusobno. . . . Generacije ljudi su obmanjene. Kanabis je lekovita biljka, seme je izuzetno hranljivo, a jeftina je industrijska sirovina. Povodom ovog teksta pogledajte dokumentarni film "clearing the smoke".


 5. jovan kign 24.09.2012

  Ja sm marihuana ahaha lepa naduvan sam leyla spojila nas vutra i razdvojila


 6. ja 19.09.2009

  Ne razumem gore napisani komentar. Pojasni deder


 7. Ramo 10.02.2009

  Licno ja sam za legalizaciju marihuane, jer ako je duvan legalan, primjena dvostrukih arsina ne daje kao sto vidimo nikakve rezultate. Kad bi nabrojali sta sve nikotin izaziva i cemu je sve uzrocnik ... svaka dalja prica bila bi suvisna


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde