Prva sezona podkasta o proširenim venama

„U uslovima takozvane ‘nove realnosti’ koju nam je nametnula pandemija virusa Sars-Cov-2, pokretanje podkasta o proširenim venama bio je naš način da svoje iskustvo i svakodnevni rad približimo pacijentima i pomognemo da razumeju problem proširenih vena, kao i moguća rešenja. Ukoliko su preduzete sve mere predostrožnosti i zaštite, nema razloga da pacijenti ne dobiju potrebnu zdravstvenu uslugu, bez obzira što pandemija još uvek traje. Problemi koji se javljaju kod venskih bolesti nekada nisu vidljivi golim okom i ne moraju imati upadljive simptome, što ne znači da ih treba ignorisati, jer odlaganje može dovesti do različitih komplikacija.“ izjavio je dr Dario Jocić, vaskularni hirurg iz Centra za savremeno lečenje vena.

Prvu sezonu čine emisije snimljene i emitovane u periodu decembar 2020. – april 2021. Iz emisije u emisiju pokrivane su teme koje su dolazile od pacijenata, putem mejlova i društvenih mreža, a jedna od emisija realizovana je u saradnji sa poznatim zdravstvenim internet portalom, Stetoskop.info, na osnovu pitanja iz njihove rubrike Pitajte doktora.

Teme emitovanih emisija po redosledu objavljivanja:

 1. Proširene vene nisu kožna bolest
 2. Lečenje vena: Od prvog pregleda do izlečenja
 3. Kako da prepoznate početak proširenih vena?
 4. Sve o bezbolnim metodama lečenja vena
 5. Odgovori na pitanja sa sajta Stetoskop.info
 6. Pušenje i proširene vene
 7. Kapilari ili paukolike vene
 8. Kako zima utiče na proširene vene?
 9. Problem proširenih vena kroz različita razdoblja života žene
 10. Sve što treba da znate o laserskoj operaciji vena
 11. Lečenje vena medicinskim lepkom

Ukoliko patite od problema s venama ili poznajete nekog ko ima proširene vene, verujemo da ćete pronaći odgovore na svoja pitanja u nekoj od naših emisija. Cela prva sezona sada se može pronaći na jednom linku: Lečenje vena.


Podeli tekst:

Dr Dario Jocić je specijalista opšte hirurgije na subspecijalizaciji iz vaskularne hirurgije. Jedan je od pionira u novoj metodi lečenja vena medicinskim lepkom i osnivač Centra za lečenje vena.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde