Prva grupa vežbi za trudnice

Prva grupa vežbi 

1. Stani sa podignutim rukama (ruke drži blizu ušiju) i prstima upletenim. Udahni, savi trup blago unazad. Izdahni, savi se napred. 1 – 3 minuta.

 
2. Sedi na pete. Udahni i podigni se na kolena. Izdahni i sedi nazad na pete. Ruke držiš kukovima. 1 minut.
 

3. Sa udahom podigni desnu ispruženu nogu. Podržavaj trup sa rukama na podu. Sa izdahom spusti nogu na pod. Potom ponovi sa drugom nogom. 1 – 3 minuta.
 

4. Drži rukama stopala tabana okrenutih jedan ka drugome. Ljuljaj se 1 minut levo desno na sedalnim mišićima. Potom maši butinama kao krilima (leptir). Nastavi 1 – 3 minuta,
 
 
 
5. Sedi u “Turski sed”. Udahni i ispavi kičmu. Izdahni i opusti kičmu. 1 – 3 minuta.
 

6. Čučni sa tabanima na podu i uz uzdah raširi kolena gurajući ih laktovima napolje a potom uz izdah savi glavu i sputi ruke na pod. 1 -  3 minuta.
 

7. U “Turskom sedu” kruži glavom 1 – 3 minuta.
 

8.Opusti se ležeći na strani. Donja noga je blago savijena. Podupri glavu rukom ili jastukom. Udahni i podigni gornju nogu. Izdahni i spusti nogu. 1 – 3 minuta.
 

Jogi Fabijan, Joga Centar Sombor


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Mirjana Gnjatic 11.08.2009

    Mislim da je sramota predstavljati tudje vezbe kao svoje, ispod originalnog materijala stavljati svoje ime i prezime i pritom se jos javno izjasnjavati kao strucnjak za yogu za trudnice. Ovo je samo prvi set kao sto pise, ima ih jos tri. Originalno ih poducava i predstavlja gurmukh kaur khalsa, ucitelj kundalini yoge i meditacije, koja vec 30 godina drzi najpopularnije i najposecenije casove yoge za trudnice u la, sad. Na ovom sajtu se nalaze sva cetiri seta, pogledajte sami. Http: //www. Socalbirth. Com/shelly/yoga. Html licno i sama drzim casove yoge za trudnice i mislim da je yoga nesto najbolje sto zena tokom trudnoce moze da ucini za sebe i svoju bebu i itekako podrzavam i vezbanje kod kuce tokom trudnoce. Ali koristiti se javno tudjim radom i predstavljati ga kao svoj, na posecenim internet stranama, mislim da je vise nego sramotno i nimalo profesionalno. Ne bih volela da budem na vasim casovima, iz svega ovoga ne vidim vase licno iskustvo vec kicenje tudjim perjem.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde