Plavi krug oko Ade – 12. maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

Pozivamo sve sugrađane da se u nedelju, 12. novembra u 12h pridruže sportskoj manifestaciji i podrže osobe sa dijabetesom.

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda - Plavi krug, u znak obeležavnja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, tradicionalno organizuje 12. maraton i trku podrške oko Ade. Iskreno nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na ovu trku. Na ovaj način direktno utičete na podizanje svesti o zdravim stilovima života koji mogu da spreče određene zdravstvene probleme ili u slučaju dijabetesa pomognu boljoj regulacoji šećera.

Udruženje  „Plavi krug“ je organizacija koja je je osnovana marta 2010 god. Za više od trinaest godine svog postojanja, Udruženje je sprovelo preko 2500 akcija besplatnog merenja šećera u krvi, krvnog pitiska, provere rizika od dobijanja dijabetesa tip 2, a više od 250.000 ljudi je provereno i dobilo osnovne informacije o ovoj hroničnoj nezaraznoj bolesti.

Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života bitni u sprečavanju pojave dijabetesa. Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Na maratonskoj trci, pored sportista, učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, a do sada je prijavljeno rekordnih 1105 maratonaca i trkača iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ovaj maraton je poseban jer će pored sportista i rekreativaca učestvovati i osobe koje imaju dijabetes i koje će zajedno sa ostalim maratoncima istrčati 42,195 km. Na ovaj način će ličnim primerom pokazati da ne postoje granice u životu sa dijabetesom. Ovo je snažna poruka svim osobama koje žive sa ovim zdravstvenim problemom - da uz pravilnu regulaciju dijabetesa mogu da postignu šta god požele.

Plan Plavog kruga oko Ade

Maraton spada u visoke fizičke napore za telo, a osobe sa dijabetesom koje ga trče pokazuju da su pravi borci i velika su motivacija i odličan primer.

Trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta Novi Beograd i ekipe Hitne pomoći Bel Medica. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Plan maratona koji će se održati 12.11.2023. na Adi Ciganliji u Beogradu:

  • Maratonska trka u 10h,
  • Trka podrške, start kod Bandžija u 12h,
  • dodela medalja u 15h.

Pridružite nam se!


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde