Karcinom jetre - šta je važno da znamo?

Jetra je jedan od najvažnijih organa u telu. Osim toga što predstavlja naš magacin hranljivih materija, kroz jetru prolazi i prečišćava se krv. Zbog ove, ali i brojnih drugih uloga jetre u organizmu, jasno je zašto je važna briga o jetri i pravovremeno dijagnostikovanje svih promena na njoj.

Karcinom jetre (rak jetre, hepatocelularni karcinom, HCC) je najteže oboljenje jetre koje se postepeno razvija. Tek u uznapredovaloj fazi bolesti jasno ispoljava simptome. Upravo zbog toga, veliki je izazov dijagnostikovati i lečiti karcinom jetre.

Učestalost pojave karcinoma jetre je u porastu, a oktobar mesec je posvećen povećanju informisanosti populacije na ovu temu.

Stetoskop.info portal, u saradnji sa najvećim stručnjacima koji se bave zdavljem jetre, najavljuje seriju tekstova pod nazivom Karcinom jetre - šta je važno da znamo? u nameri da čitaocima pruži sve relevantne informacije o simptomima i potencijalnim rizicima nastanka raka jetre. Važno nam je da uperimo svetlo na karcinom jetre i obradimo ovu temu onako kako ona to zaslužuje.

Serijal o HCC-u činiće niz edukativnih tekstova o ulozi jetre u organizmu, simptomima, rizicima za nastanak bolesti i lečenju obolelih, a svakako ćemo obuhvatiti i temu prevencije.

Svaka podrška u vidu deljenja ovih tekstova, od velike nam je važnosti!

Tekstovi o karcinomu jetre (HCC-u) koje su za Stetoskop.info napisali lekari:


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde