Podrška obolelima od raka dojke - Život je vredan!

Srbija je na drugom mestu u Evropi po smrtnosti pacijenata koji boluju od raka dojke, sa 1600 smrtnih slučajeva godišnje. 

Statistika Stetoskopove platforme za zakazivanje pregleda u privatnoj praksi kaže da preventinvni pregledi čine 17% zakazivanja svih ultrazvučnih pregleda dojke, a da su ostali pregledi oni koji dolaze kada je neki simptom očigledan (bol, oteklina, druge promene...).

Kao što već znate, oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, a 24. oktobar je Svetski dan borbe protiv raka dojke. Više možete saznati u vesti na ovu temu koju smo skoro objavili.

Međutim, o raku dojke i hrabrim ženama koje su prošle kroz teško stanje ove bolesti i uspešno se sa njom izborile ili se i dalje bore, treba dati dodtano prostora. O njima želimo da govorimo češće, pametnije i uz više pažnje. Jedna od njih je Jasmina Nikolić, predstavnica udruženja Evropa Dona Srbija (Europa Donna). Njeni napori da govori o svom iskustvu i povede druge žene, saborkinje na ovom putu, nailaze na veliku podršku. Želeli smo da podžimo ovu priču i redovno ćemo objavljivati ažurne novosti. 

U duhu 'pink' meseca, nastala je i pesma podrške obolelima. Ideja za snimanje spota nastala je iz potrebe da se promoviše borba protiv metastatskog kancera dojke, sa kojim borbu u Srbiji (prema proceni) vodi oko 2000 žena godišnje. Njihove muke vidljive su njihovim porodicama, a mi želimo da ih pesmom podržimo i da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se susreću, kao i na njihovu želju za životom.


Podeli tekst:
Izvor: Evropa Dona Srbija (Europa Donna)

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde