Kalanović: Odluka vlade neće ugroziti zdravlje građana


Vlada Srbije donela je odluku o povećanju granice aflatoksina u mleku koja ne ugrožava zdravlje gradjana, izjavila je danas ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije se tom odlukom opredelila da ima sistem a ne da ga "izvrgava ruglu".

Ona je naglasila da jučerašnja odluka vlade neće izazvati probleme po zdravlje ljudi a doprineće da zatečeno stanje iz prethodnog perioda ne napravi probleme nego da se krene u pravcu njihovog rešavanja.

"Vlada je studiozno odradila celu stvar i radila je kao tim, a Ministarstvo zdravlja je sa svim institucijama i uporedjivanjem šta se prethodnih deset godina dešavalo sa bolestima karcinoma i jetre odlučivala da li, da kao odgovorna vlada, može da donese odluku o povećanju granice aflatoksina, i odgovor je bio da može, bez opasnosti po zdravlje ljudi", rekla je Kalanović.

Kalanović,koja je i funkcionerka URS-a , je na konferenciji za novinare te stranke u Novom Sadu rekla da je vlada mogla da granicu prisustva aflatoksina pomeri i na nula miligrama po litru i da se ona onda ne poštuje i zbog toga se opredelila za sistem.

Na pitanje zbog čega je srpska vlada prva u regionu, iako su i druge zemlje imale probleme sa aflatoksinom u mleku, odlučila da poveća granicu dozvoljenosti te supstance u mleku sa 0,05 na 0,5 miligrama, Kalanović je podvukla da je vlada radila studiozno kao tim i da je dobila uveravanje referentnih institucija da to ne može ugroziti zdravlje ljudi.

Izvor: Blic

Povezane vesti


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde