Korekcija podbratka - liposukcija vrata

Estetska korekcija vrata uključuje jednu operativnu proceduru ili kombinaciju više njih. Kod mlađih osoba obično je dovoljna liposukcija vrata.

Povećanje brade

Povremeno je potrebna i augmentacija - povećanje brade. Kod osoba srednje životne dobi, kad postoji višak masnog tkiva i opuštenost mišića vrata, liposukcija vrata i približavanje (aplikacija) mišića platizme daje veoma lepe efekte.

Korekcija podrbratka

U starijim godinama, ukoliko postoji značajan višak kože, pored navedenih procedura, treba uraditi zatezanje kože vrata, kao deo procesa koji se generalno naziva korekcija podbratka.

Svejedno za koju se proceduru odlučimo, rez je mali, veoma diskretan, a ožiljak je kasnije neprimetan. Preoperativna priprema za estetsku korekciju vrata podrazumeva detaljnu analizu problema od strane hirurga, zapažanja i želje pacijenta i brižljivo planiranje operacije.

Anestezija

Liposukcija vrata i plikacija platizme se rade u lokalnoj anesteziji. Zatezanje kože vrata i povećanje brade zahteva anlgosedaciju ili opštu intavensku anesteziju. Odluka o anesteziji se donosi nakon pregleda od strane kardiologa i u zavisnosti od stava pacijenta.


Podeli tekst:

Dr Vesna Rakić je plastični hirurg sa preko 10.000 operacija tumora kože i ostalih operacija u svom iskustvu. U Kliničkom Centru Srbije je radila od 2001. do 2016. godine, nakon toga je osnovala privatnu praksu Estetika...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Alex Aleksic 16.02.2023

    Koliko kosta korekcija podbratka !? Godiste 1946 ...Dakle meni je 76 godina.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde