Veslaj i pobedi! Humanitarna akcija dala sjajne rezultate

Realizacija humanitarne akcije posvećene ženama lečenim od raka dojke - Veslaj i pobedi, koju je podržao Stetoskop, dala je sjajne rezultate, a dugoročni efekti se tek očekuju, poručuju organizatori. 
- Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da smo zajedničkim snagama, zahvaljujući vašoj  podršci, postigli sjajne neposredne kao i dugoročne efekte, istakli su organizatori.
Pomenuću samo neke od njih:
  •  Preko 20 žena koje su preživele karcinom dojke i članica udruženja Budimo Zajedno probalo je prvi put ovaj za njih medicinski značajan sport;
  • Formirana je prva srpska ekipa Roze dama u klubu Beodragons, koje u našem klubu besplatno veslaju, i to sjajno!

Akcija je imala i snažan medijski uticaj: direktno uključenje u dnevnik je pratilo milion i po gledalaca, uz hiljade pregleda slika i videa na društvenim mrežama. Brojni lekari onkolozi, hirurzi i fizijatri su se upoznali sa Dragon Boat veslanjem kao sredstvom za poboljšanje kvaliteta života i prevenciju limfedema nakon lečenja karcinoma dojke.
Osećaj podrške, harmonije i zajedništva tokom Dragon Boat veslanja ohrabruje žene da vode ispunjen i aktivan život posle raka dojke. Dragon Boat je idealan sport za promociju zdravlja i podizanje svesti o raku dojke čitave populacije (kao i o važnosti prevencije redovnim pregledima).
Podsećamo, akcija je krajem maja održana na Adi Ciganliji, gde je pored veslanja, organizovana serija zdravstvenih tribina, na kojima su govorili stručnjaci iz oblasti ginekologije i onkološke hirurgije.
Pogledajte najčitanija pitanja i odgovore u vezi sa karcinomom dojke.
Za Stetoskop.info Miloš Đošić

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde