Lycopodium

Lycopodium je homeopatski preparat koji se dobija iz svetlo žutih spora mahovine Lycopodium, poznate i pod imenom jelenji rogovi.

Osobe kojima se Lycopodium prepisuje vole moć i izgledaju veliki i nadmoćni, dok se u sebi osećaju kao maleni i slabašni, a često toga nisu ni svesni. Nisu emotivni. Poznati su kao diktatori na poslu ili kod kuće, dok sa druge strane mogu biti sramežljivi. Neki rado podučavaju, ali se stide i nemaju samopouzdanja.

Još kao deca se ponašaju kao tirani i vladaju nad roditeljima još pre nego što progovore. Kada malo porastu, preuzimaju vodeću ulogu i upozoravaju ostale na njihove greške. Ispravljaju ono što im roditelji kažu i naizgled dominiraju ili mogu biti introvertni, oprezni i nerado se igraju sa drugom decom. Više vole da čitaju ili se igraju na kompjuteru.

Zbog svoje ljubavi prema moći, slabi su timski igrači, jer žele da budu na vrhu. Najčešće su po zanimanju lekari, pravnici i sveštenici.

Oni žude za slatkišima, pate od brojnih strahova, jako su inteligentni, često povučeni intelektualci, kojima nedostaje samopoštovanje. Bolećivi su i pate od glavobolja na desnoj strani tela i spadaju u desnostrane tipove ljudi, prvo će ih boleti desno oko, desno uho, grlo na desnoj strani.

San im ne donosi odmor, ujutru su neispavani i neraspoloženi, moguće i zbog noćnih problema sa srcem, osluškuju ga jer im jako lupa posle večernjih obroka, noću ustaju da jedu, a ono malo što spavaju, uglavnom je prožeto noćnim morama. Osobe kojima je potreban ovaj često prepisivan lek plaše se duhova, bolesti, posebno karcinoma, ne vole da budu sami noću, i pored velike osećajnosti nisu u stanju da izraze emocije pa se plaše bračnih obaveza i emotivnog vezivanja. Muškarac može odlučiti da se ne ženi ili da kad dođu deca, i on više ne bude u prvom planu, ode sa ljubavnicom. To ga ponovo stavlja na prvo mesto i godi njegovom egu.

Lycopodium je važan lek za jetru, sprečava glavobolju, a pomaže i kod neraspoloženja, teskobe, osećaja tuge, besa i nadutosti trbuha, impotencije.    


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde