Medorrhinum

Osobe kojima se prepisuje homeopatski preparat Medorrhinum su ljudi koji imaju potrebu da sve probaju u životu – drogu, veze, razne aktivnosti. Imaju veoma naglašen polni nagon. Najbolje se osećaju uveče. Najčešće su dosta ljubomorni i užurbani.

Uglavnom spavaju na stomaku, na čelu ili u položaju fetusa. Grizu nokte. Vole more. Vole životinje čak i kad su alergični na njih.

Ovo su osobe koje u svemu preteruju, pomalo grube i neotesane i ne baš osetljive. Ekstrovertne su, pomalo divlje i obično veoma živahne. Strepe kada iščekuju ispite ili važne sastanke. Skloni su preuveličavanju. Mogu imati puno ideja, ali ne i jasan plan šta treba uraditi. Ako se na nešto usmere, mogu ići do krajnjih granica. Raspoloženje ima varira, nekada su ljubazni, nekada nezgodni, samopouzdani ili nesigurni, i sl. Narav im je hirovita, energiju troše u mahovima, pa im najviše odgovaraju sporadične aktivnosti.

Rano počinju sa seksualnim odnosima i masturbacijom. Usmereni su na seks i skloni su promiskuitetu. Imaju partnere u nekolikio gradova.

Kao deca slabo napreduju. Karakteristična je jak crveni osip od pelena koji se neprestano javlja. Deca su vrlo osetljiva na kritiku i plaču na svaku opomenu.

Za ove osobe je karakterističan strah od mraka, strah da ne polude, strah da ih neko prati.

Medorrhinum se koristi kod astme, pelenskog osipa, zapaljenjskih procesa u ustima i nosu, peludne groznice, bradavica, Reiterov-og sindroma.                        


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde