Tuberculinum

Tuberculinum je homeopatski lek koji se prepisuje osobama koji vole putovanja, žele da izmene svoj život, puni su romantične čežnje, imaju nepodnošljiv osećaj neispunjenosti. U stalnoj su borbi protiv dosade, često menjaju posao, stan, partnera, kola i dr.

Ujutru, kada se probude, su razdražljivi. Kada su frustrirani, destruktivni su i imaju destruktivne fantazije.

Kao deca mogu imati napade besa, lome stvari, alergični su na mačke, hiperaktivni su i tvrdoglavi. Karakteristično je da su im beonjače plavičaste. Vole hladno mleko, ali su neretko alergični na njega.

Odrasli se boje pasa, alergični su na mačke, ali ih nekada ipak čuvaju u kući. Dok spavaju škrguću zubima i viču. Optimisti su.

U porodici postoje sluačjevi obolelih od tuberkuloze. Ove osobe često obolevaju od respiratornih infekcija. Čest je kašalj, snažan, kratak, suv, konstantan. Nekada boluju i od astme. Bolje se osećaju na svežem vazduhu i u kolima se voze sa otvorenim prozorom. Deca slabo napreduju, žale se na bolove u grudima, često su prehlađena i dr. Ponavljano se javljaju groznica i temperatura, prolivi. Imaju jake glavobolje. Takođe, boluju od artritisa, sa bolovima u zglobovima koji se pogoršavaju od hladnoće, vlažnog vremena.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Velebilje01 28.05.2020

    Ne kupujte lijekove, moja preporuka.


  2. Vera Arsenović 14.11.2009

    Pročitala sam članak i zaprepastila se koliko to ima veze sa mnom. Imam sve navedene tegobe. Od čega se sastoji taj lek, kako ga i gde nabaviti?


  3. Tamara 22.07.2009

    Često nailazim na opis za šta se koristi homeopatski lek, ali nigde ne pronalazim objašnjenje šta je, zapravo, njegova funkcija.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde