Sulphur

Sulphur je homeopatski lek napravljen od sumpora.

Osobe kojima Sulphur odgovara su pre svega egoisti, usmereni su na sebe i sve ostale ljude i stvari uvek posmatraju u odnosu na sebe. Smatraju se intelektualno jačim od ostalih i s prezirom gledaju na druge.

Lenji su i neuredni. Soba im je neuredna, ali uvek znaju gde im se šta nalazi. Mogu biti veoma praktični, sposobni da inventivno reše kreativne i praktične zadatke.

Često su crveni u licu, skloni piću, dobrog apetita i energije, ekstrovertni i velikodušni. Oni su kreativni, sposobni, simpatični, ambicozni, mada ne postižu uvek koliko bi mogli, a njihov ambijent su obično kuće pune knjiga, gomile raznih predmeta, uspomena, radionice pune alata, podrumi puni nepotrebnih stvari. Čuvaju sve i vezuju se za stvari koje imaju za njih posebnu vrednost, često emotivnu, ali i materijlanu, misle da će im kad tad trebati. Obožavaju mačke i imaju najmanje bar jednu ili bi bar voleli da mogu da je imaju. Boje se visine.

Kao deca rastavljaju predmete da bi videli kako funkcionišu, a zatim ih opet sastavljaju. Uveče ne žele da idu na spavanje da ne bi propustili zanimljive razgovore. Znatiželjni su, hvališu se i još tada su usmereni na sebe.

Gotovo da nema osobe koja u nekom periodu svog života nema potrebu za ovim lekom. Od psorijaze, ekcema, noćnog znojenja, do upala razne vrste pripada ovim ljudima koji mogu biti ili intelektualni teoretičari ili praktični pomagaoci i stalno nešto rade. Buran dnevni život, bilo da su fizički radnici ili intelektuaci koji rade duboko u noć uzima danak u vidu noćnih mora naročito kada spavaju na leđima. Često se trzaju iz sna kao da ih nešto guši, pričaju ili se smeju u snu.

Sulphur pomaže kod podrigivanja, gorušice i povraćanja jela i pića. Koristi se kod jakog svraba i kožnih bolesti.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Kristina 19.06.2021

    Mi smo je rijesili kod nase djevojcice tako da smo preko noci stavljali selotejp. Vazno je da se prekine dotok zraka pa se ona polako sloj po sloj susi.


  2. Dalida 24.01.2021

    Postoji li neki lek koji može da reši virusnu bradavicu kod devojčice na stopalu? Dugo je prisutna, 7 god. Svašta smo probali, ali bez rezultata.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde