Sulphur


Sulphur je homeopatski lek napravljen od sumpora.

Osobe kojima Sulphur odgovara su pre svega egoisti, usmereni su na sebe i sve ostale ljude i stvari uvek posmatraju u odnosu na sebe. Smatraju se intelektualno jačim od ostalih i s prezirom gledaju na druge.

Lenji su i neuredni. Soba im je neuredna, ali uvek znaju gde im se šta nalazi. Mogu biti veoma praktični, sposobni da inventivno reše kreativne i praktične zadatke.

Često su crveni u licu, skloni piću, dobrog apetita i energije, ekstrovertni i velikodušni. Oni su kreativni, sposobni, simpatični, ambicozni, mada ne postižu uvek koliko bi mogli, a njihov ambijent su obično kuće pune knjiga, gomile raznih predmeta, uspomena, radionice pune alata, podrumi puni nepotrebnih stvari. Čuvaju sve i vezuju se za stvari koje imaju za njih posebnu vrednost, često emotivnu, ali i materijlanu, misle da će im kad tad trebati. Obožavaju mačke i imaju najmanje bar jednu ili bi bar voleli da mogu da je imaju. Boje se visine.

Kao deca rastavljaju predmete da bi videli kako funkcionišu, a zatim ih opet sastavljaju. Uveče ne žele da idu na spavanje da ne bi propustili zanimljive razgovore. Znatiželjni su, hvališu se i još tada su usmereni na sebe.

Gotovo da nema osobe koja u nekom periodu svog života nema potrebu za ovim lekom. Od psorijaze, ekcema, noćnog znojenja, do upala razne vrste pripada ovim ljudima koji mogu biti ili intelektualni teoretičari ili praktični pomagaoci i stalno nešto rade. Buran dnevni život, bilo da su fizički radnici ili intelektuaci koji rade duboko u noć uzima danak u vidu noćnih mora naročito kada spavaju na leđima. Često se trzaju iz sna kao da ih nešto guši, pričaju ili se smeju u snu.

Sulphur pomaže kod podrigivanja, gorušice i povraćanja jela i pića. Koristi se kod jakog svraba i kožnih bolesti.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde