Staphysagria

Osobe kojima se prepisuje homeopatski lek Staphysagria snažno osećaju bes, ali ga nikada ne izražavaju. Ma kako loše prema njima postupali, oni se uvek smeškaju i sve podnose.

Ovo je glavni lek za žrtve silovanja. Ove osobe se osećaju napadnuto i posled operacija u vezi genitalija ( epiziotomija i sl), kada se telo oseća silovano. Posle takvih operacija izbegavaju da imaju seksualne odnose, jer odnos izaziva taj nagomilani bes, pa se radije odriču seksa.

Staphysagria je često potrebna i ženama posle prorođaja. Takođe je potrebna za svaku poteškoću povezanu sa nerazrešenim osećajem besa ili poteškoću u kojoj je bes povezan sa ogorčenjem ili sa potisnutom tihom tugom, sa razočaranjem u ljubavi, sa ogorčenjem ili poniženjem. Korisna je i osobama koje se nalaze u životnim situacijama u kojima uvek iznova trpe nasilje i osobama koje stupaju u veze samo sa nasilnim partnerima.

Ova biljka pomaže da se izbaci sve ono što se godinama nakuplja, sve što ste drži u sebi, a koristi se i za ublažavanje posledice pušenja, kao što su nadraženi jezik i bol u želudcu. Pomaže kod čmička na oku, bradavica, ekcema.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde