Lachesis

Lachesis je homeopatski preparat koji se pravi od zmijskog otrova.

Osobe kojima se Lachesis prepisuje su veoma pričljive, teško ih je prekinuti i na trenutak. Izgleda kao da govore a ne slušaju. Prepuni su ideja i imaju snažnu potrebu da ih izraze. Razgovor sa njima je jednosmerni proces. Uobičajeno je da menjaju predmet razgovora i da su oštroumni, duhoviti, sarkatični i oštri. Lako uče strane jezike i vole pevanje.

Sve u vezi sa njima je intezivno i naglašeno. Veoma su egoistični i mogu biti arogantni. Poput zmija ove osobe su veoma lukave, inteligentne ali i strastvene, sumnjičave, ljubomorne, agresivne, osvetoljubive, mogu ipak biti simpatične zbog jakih emocija na koje ako im ne odgovorite istom merom ili ih razočarate pokazuju svoje mane. Ljubomora može da preraste u veliku sumnjičavost, a kasnije i u paranoju. Kao mala deca mogu biti vrlo ljubomorni na braću i setsre. Osim što jasno rečima izražava mržnju, dete može biti i osvetoljubivo. Nekada se to manifestuje kao astma.

Kao stariji ljudi mogu patiti od bolova u predelu srca, visokog krvnog pritiska, angine, ne mogu da spavaju na levoj strani jer im to pogoršava srčane bolove i palpitacije. Sklone su alkoholizmu, lako se zajapure, a tegobe počinju na levoj strani tela. Imaju česte migrene. Glavobolje se pogoršavaju od vrućine i pre menstruacije kod žena. Česti su i gastrointestinalni problemi, bubrežni kamenci, nefritis, ciste na jajnicima, astma, moždani udari, kongestivna slabost srca, infarkt miokarda.

Uočljiv je strah od zmija koje često sanjaju, ne podnose da ih bilo šta steže, naročito oko vrata i iz sna se bude sa osećajem gušenja i pate od noćnih mora. Zmija se plaše čak i na televiziji.

Mogu biti skloni tamnoj prebojenosti kože, purpurnoj, lako dobijaju modrice i mogu biti skloni melanomima.

Lachesis smiruje nervozu, teskobu, depresiju, talase vrućine sa crvenilom kože lica i vrata – simptome koji prate menopauzu.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Milica 28.03.2021

    Koji homeopatski lek se daje dijabeticarima tipa 2?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde