Calcarea Carbonicum

Ovo je homeopatski lek napravljen od kalcijum karbonata.

Osobe kojima odgovara ovaj lek su gojazne, četvrtaste građe, sa dosta bora na čelu. Uživaju u tome da usrećuju druge. Loše im je od bilo kog napora, a mogu se oznojiti i ostati bez daha i od penjanja uz stepenice. Stalno im je hladno, ali se dosta i znoje. Potreseni su kada vide patnju i nepravdu, a naročito kada vide strašne događaje. Imaju i velike i brojne strahove: od buba, pauka, pasa, duhova, siromaštva, bolesti, mraka, visina, smrti, nesreće, miševa. Kao deca se boje strašnih priča, duhova i mraka, pa nekada imaju i noćne more.

Kao deci često im se znoji glava i mirni su, sede i igraju se tamo gde su im roditelji rekli. Iako su spora, deca mogu biti veoma bistra.

Naizgled su ove osobe srećne i zadovoljne, osobe koje se bore, ali na kraju uspevaju. Veoma su pouzdani i na njih se prijatelji mogu osloniti. Nekada se dešava da previše rade. U stanju su da rade do krajnje iscrpljenosti, a onda odustaju. Teško se prilagođavaju i menjaju. Sporo se prilagođavaju novim situacijama, dugo im treba da nešto započnu, a isto tako dugo im treba da to i završe. Sporo uče, sporo menjaju mišljenje.

Calcarea carbonicum je indikovan kod akni, impetiga, astme, reume, gojaznosti, kod dece koja su često prehlađena.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Biljana Stevic 21.06.2020

    Kako se može kupiti ovaj lek Calcareac carbonika?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde