Bryona

Bryona spada u biljne homeopatske lekove.

Bryona  je potreban osobama koje su jako opterećene pitanjem novca i materijalne sigurnosti. Stalno prave neke planove u vezi sa biznisom, nemaju ni trenutka opuštanja jer pate od straha od siromaštva.

Ove osobe strah od siromaštva ne napušta ni u snu pa sanjaju da rade, snovi se ponavljaju o svakodnevnici vezanoj za radno mesto, i često imaju noćne more.

Decu kojoj je potreban ovaj lek lako je prepoznati – ne žele da ih nosite i ljuljate, odbijaju sve što im ponudite, mogu delovati neutešno i dovoditi roditelje do izbezumljenja.

Često imaju glavobolje. Glavobolja im se javlja uglavnom na levoj strani. Skloni su prehladama koje spuštaju na bronhije i grudni koš i praćene su jakim i suvim kašljem, sa pojavom bola u grudnom košu, tako da pacijent snažno pritiska to mesto prilikom kašlja i od toga mu je i bolje. Takođe, kada izađe napolje na hladan i svež vazduh olakšavaju mu se tegobe, dok mu je prilikom ulaska u toplu prostoriju lošije kao i ako se vreme menja na toplije. Pacijent ne podnosi bilo kakav pokret a ni lokalnu toplotu. Bolje mu je od potpunog mirovanja, i kada ga svi ostave na miru, s obzirom da je mrzovoljan i neraspoložen. Postoji izražena suvoća sluzokože i osoba ima potrebu za hladnim pićima.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde