Belladonna (Velebilje)

Belladonna je homeopatski lek koji se pravi od velebilja.

Osobe kojima se prepisuje Belladonna imaju česte probleme u ponašanju. ″Emocionalno su vruće krvi, a kroz život koračaju hladnim nogama″ tj. lako se zbunjuju, glasno se smeju i previše se smeškaju. Dobijaju napad smeha čim se za to ukaže prilika. I govor prate smeškom, naročito na kraju rečenice.

Mogu imati iznenadnu razdražljivost, bes, nasilno ponašanje, pljuvanje i plakanje, crvenilo lica. Udaraju nogama i rukama i u snu. Lice im se snažno zacrveni od ljutine, besa, kašlja i drugih simptoma, a brzo pocrvene i kad su zbunjeni.

Karakteristično za ove osobe su vrela glava i telo, a hladne ruke i noge. Pate od glavobolje na desnoj strani glave. Glavobolje se ublažavaju ležanjem u tihoj prostoriji. Za vreme menstruacije mogu da osećaju velike bolove koji mogu biti i dosadni i koji se povećavaju od svakog pokreta i pritiska. Često sanjaju kako padaju sa velike visine ili kako ih proganjaju veliki crni psi.

Kao deca vole limun i limunov sok i obično se boje pasa.

Belladonna je često lek za bolesti sa akutnom groznicom. Bolest je intenzivna, a simptomi su jako izraženi: visoka temperatura, glavobolje, proširene zenice, zažareno crveno lice, jezik, grlo i usta, snovi o vatri. Postoje oštri bolovi, naročito na desnoj strani tela u vidu rezanja, udaranja, probadanja. Paraliza desne strane lica, bolne menstruacije i nasilno ponašanje su takođe karakteristični.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Boba 30.11.2011

    Dobila sam lek Belladona, a nema veze sa mnom i mojim simptomima.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde