Baryta carbonicum

Baryta carbonicum ( barijum karbonat) je homeopatski lek koji se prepisuje kod hroničnih zapaljenja tonzila, glavobolja, mentalne zaostalosti.

Osobe kojima se ovaj lek prepisuje su emocionalno nezrele osobe - ljudi koji nikada nisu odrasli. Mogu biti maleni rastom, kao i mentalno i emocionalno. Mogu biti visoki ali emocionalno nezreli. Neki organi se mogu kasno razviti, a uobičajen je preterani rast tonzila (krajnika), praćen disanjem na usta i čestim prehladama.

Kao deca su veoma stidljivi i ″kriju se iza mamine suknje″. Prohodaju i progovaraju kasno, a rastu sporo. Uobičajene su detinjaste misli, ponavljanje jednostavnih rečenica, jednostavne ideje, mnoštvo detalja i briga oko sitnica.

Kada im se u životu jave komplikacije postaju neodlučni. Boje se stranaca, novih situacija, ismejavanja. Ključni momenti su naivnost i prostodušnost. Naivno slušaju tuđe savete. Lako se može uticati na njih i lako postaju zavisni. Imaju ekstremni nedostatak samopouzdanja i osećaj manje vrednosti, često grizu nokte. Ove osobe se mogu prepoznati po njihovom strahu od prekora, od ljudi, pate od agorafobije (strah od otvorenog prostora, javnih mesta).

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde